680

(VIDEO) Vine o noua clasa politica

Tinerii crestin-democrati, candidati pe lista electorala a PPCD pentru alegerile parlamentare anticipate, au declarat, astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca vin in politica pentru a remedia situatia politica din tara, in special pentru tinerii din Republica Moldova, si pentru a promova o politica pentru unitatea acestei tari.Candidatul cu numarul 1 in lista electorala a PPCD, presedintele Asociatiei Juristilor Crestin Democrati, director al Institutului de Dezvoltare Regionala Durabila, Ghenadie Vaculovschi, a declarat ca echipa pe care o reprezinta in aceasta campanie electorala este pregatita pentru a se implica in viata politica si pentru a dezvolta tara. „Eu si colegii mei venim in politica nu pentru a deveni cineva, ci pentru a face ceva. Aveam doar 17 ani in momentul fondarii PPCD. Am peste sapte ani de cand sunt membru al PPCD. Aici am invatat foarte multe lucruri bune de la Iurie Rosca, Vlad Cubreacov si Stefan Secareanu. Au fost si lucruri rele, pe care eu nu intentionez sa le repet оn politica. Ne-am nascut in Republica Moldova si iubim foarte mult aceasta tara. Noi ne-am pregatit special pentru a ne implica in viata politica si pentru a dezvolta aceasta tara, pentru ca fiecare, in special tinerii, sa aiba o viata decenta, alaturi de parintii lor, de bunei lor si alaturi de familiile pe care trebuie sa le constituie”, a declarat Ghenadie Vaculovschi.La randul sau, cel de-al doilea candidat din lista crestin-democratilor, presedintele Organizatiei de Tineret a PPCD „Noua Generatie”, Victor Ciobanu, a subliniat ca formatiunea politica pe care o reprezinta vine in aceasta campanie electorala cu un mesaj profund si sincer, de a remedia situatia, in special pentru tinerii din Republica Moldova. „Prioritatile care vor sta pe masa noastra de lucru in viitor parlament vor fi majorarea salariilor si crearea noilor locuri de munca, gasirea solutiilor pentru asigurarea cu spatiu locativ a tinerelor familii. Acestea sunt principalele motive care ii determina exodul de tineri din Moldova. Ca reprezentant al Organizatiei „Noua Generatie” a PPCD cunosc foarte bine aceste probleme, sunt alaturi de semenii mei, tineri din Republica Moldova. Suntem o noua generatie de politicieni care vine sa schimbe lucrurile in bine in Republica Moldova si sunt sigur ca, impreuna cu colegii mei, vom reusi aceste lucruri”, a mentionat Victor Ciobanu.Si candidatul cu numarul 3 din aceeasi lista, consilierul PPCD din cadrul Consiliului municipal Balti, Igor Ciuru, vine pregati sa lucreze pentru orasul sau si pentru aceasta tara. „Am devenit membru PPCD acum 10 ani. Am intrat in aceasta formatiune politica pentru a lucra pentru orasul meu, pentru aceasta tara, pentru poporul nostru. Noi, tinerii politicieni, nu luptam atat pentru un parlament al tinerilor, fapt ce ar insemna sa ne dedam vechilor politici, ceea ce inseamna divizare, antagonisme intre tineri si varstnici, cat pentru a promova o politica pentru unitatea acestei tari, pentru o viata mai buna, pentru prosperitatea poporului nostru”, a declarat Igor Ciuru.
0