Andreea Raicu intr-un interviu despre experienta in Basarabia.
Ai avut un proiect de succes in Basarabia. La un moment dat au existat niste probleme acolo din cauza unui articol.Marie Claire, editia romaneasca, pregatea prima coperta si au vrut sa faca un material special, drept pentru care reporterul a vrut sa vina cu mine la Chisinau. A scris un material cu tot ce s-a intamplat, a participat la discutii, la sedinte, la filmari. Reporterul a vazut orasul destul de gri si oamenii tristi. Si a scris asta. Cei de acolo au fost foarte deranjati in urma acestui material. Au fost scrise foarte multe articole pe tema asta, de ce romanii vad Chisinaul asa. A durat vreo doua saptamani nebunia. Dar eu acolo am lucrat cu oameni foarte calzi si m-am simtit foarte bine in mijlocul lor. S-au mobilizat foarte bine, era primul mare show pe care l-au facut, cu 180 de oameni implicati, o combinatie intre Megastar si Big Brother.Cat ai stat acolo?Trei luni. Dar nu m-am mutat acolo. Stateam practic o singura zi. Dar a fost o satisfactie imensa. A doua zi dupa finala, ne-am strans toata echipa sa vedem ratingurile. Toata lumea era absolut socata, pentru ca aveau niste cifre de care nu mai auzise nimeni. Sa faci 80 de puncte market share e incredibil!Te vei duce si pentru sezonul 2?In functie de disponibilitatea pe care mi-o va da proiectul pe care-l pregatesc. Acum sa vedem care-i situatia si cu vizele...Ce te-a frapat la Chisinau?Limba. A fost foarte ciudat ca nu ne intelegeam. Au expresii precum “serviciu de odaie” sau “clube cu muzica vie”. Intr-o prima faza, eram surprinsa pentru ca nu intelegeam ce zic. Intr-o seara mi-a ciocanit cineva la usa. Deschid si o doamna imi zice: “Am venit sa fac numarul!” Eram un pic socata pentru ca am prieteni care mi-au povestit cum la hotel, seara, in camera, suna telefonul: “Fetite doriti?”, erau intrebati. Suna telefonul din nou: “Da’ baietei?” Si cand am vazut-o pe doamna care “a venit sa-mi faca numarul”, m-am gandit ca poate o fi venit sa faca vreun striptease. Ma rog, am lasat-o sa intre, parea a fi camerista. Venise sa faca patul.Ai avut probleme si in comunicarea cu concurentii?Eu ii intrebam niste lucruri si ei imi raspundeau: “Poftim?” Eu ma gandeam ca nu m-au auzit, drept pentru care repetam. Ei ma auzeau de fapt, dar nu intelegeau! Am facut un deal, ca sa ne intelegem: ei renunta la rusisme, iar eu la cuvintele sofisticate. Si am preluat din cuvintele lor. Am zis si “Buna seara si bine ati venit la concert”. Ei folosesc termenul concert pentru emisiune. Si “sa vedem ce ispravi au mai facut fabricantii nostri” sau “haideti sa vedem ce se intampla in odaile lor”. Lor li s-a parut frumos ca le-am preluat cuvinte, asa m-am apropiat de ei. Ei sunt niste oameni foarte delicati. Intr-o seara, am ajuns la hotel tarziu, de la filmare. Mi-au spus ca restaurantul s-a inchis. Am cerut atunci sa comand prin room-service. S-a apropiat cineva discret si mi-a soptit: “La serviciul de odaie avem zeama de gaina”.Cum au ajuns la tine?Au facut un fel de sondaj. Eu sunt cunoscuta in Moldova, pentru ca Prima TV s-a vazut acolo pana de curand. Plus ca au publicatii din Romania. Aveam si experienta reality-urilor, au facut niste analize, sondaje si asa a iesit. A fost o experienta foarte frumoasa.Restul aici: http://www.cotidianul.ro/andreea_raicu_mai_corectez_problemele_de_pe_fata_cu_photoshop_ul-87815.html