O scrisoare mai veche privind romanii extrafrontalieri
Raspunzandu-i domnului Denis Ciobanu privind corespondenta cu autoritatile de la Bucuresti in problematica romanilor extrafrontalieri, i-am promis sa revin postand pe acest blog copia unei scrisori primite din partea domnului Mihai-Razvan Ungureanu, fostul ministru al Afacerilor Externe. Scrisoarea din 11 iulie 2006, la care imi raspundea domnul ministru Mihai-Razvan Ungureanu, este de asemenea disponibila pe aces blog:http://cubreacov.wordpress.com/2008/01/10/scrisoare-catre-mihai-razvan-ungureanu/Scrisoare Razvan UngureanuROMANIAMINISTERUL AFACERILOR EXTERNENr. H2/23444 august 2006Stimate domnule deputat,Am onoarea si placerea sa confirm primirea scrisorii dumneavoastra nr. FCD/458/11 iulie 2006 prin care imi aduceti la cunostinta punctul dumneavoastra de vedere pe marginea proiectului de lege privind romanii din afara granitelor Romaniei.Ma folosesc de acest prilej pentru a va multumi pentru interesul pe care il manifestati fata de dezbaterile care au loc cu privire la proiectul de lege privind romanii din afara granitelor Romaniei, in special pentru participarea dumneavoastra activa la dezbaterea publica organizata pe data de 18 iulie 2006, precum si pentru dorinta perfectarii proiectului de act normativ, al catrui scop clar si bine definit este de a sprijini dezvoltarea legaturilor dintre statul roman si romanii din afara frontierelor tarii pentru pastrarea si afirmarea identitatii lor etnice, culturale, spirituale, lingvistice si religioase. Doresc sa va asigur ca aprecierile si sugestiile dumneavoastra sunt bine venite si extrem de utile, urmand a fi evaluate cu atentia cuvenita si considerate in redactarea finala a actului normativ.Avand in vedere interesul nostru comun, de a promova o lege care sa raspunda in cea mai mare parte intereselor si solicitarilor romanilor-beneficiari, cu respectarea, in egala masura, a standardelor internationale si europene in materie, va adresez rugamintea de a-mi supune atentiei orice alte observatii si remarci pe care le aveti sau le veti avea in legatura cu acest subiect, in special ulterior publicarii pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe a proiectului revazut al legii privind romanii din afara granitelor Romaniei.Multumindu-va inca o data pentru itneres, va rog sa primiti, domnule deputat, asigurarea deosebietei mele consideratii.Cu stima,Mihai-Razvan UNGUREANUMinistrul afacerilor externeDomnului deputat Vlad CUBREACOVMembru APCE (Comisia Cultura, Stiinta, Invatamant)Presedintele Ascociatiei „Rasaritul Romanesc” din ChisinauChisinauREPUBLICA MOLDOVA