1180

Procuratura cere explicatii lui Chirtoaca despre vizita sa in SUA

Procuratura municipala ii cere explicatii primarului Dorin Chirtoaca despre vizita sa in Statele Unite ale Americii. Stirea a fost confirmata de edilul capitalei la sedinta operativa de astazi, 18 mai, a primariei mun. Chisinau, care a precizat ca Procuratura s-a interesat de scopul si rezultatele vizitei sale in SUA.“De cand procuratura are competenta sa se intereseze despre vizita mea in SUA? Am plasat pe site-ul primariei un comunicat unde am scris despre aceasta. In loc sa investigheze cazurile celor maltratati in urma protestelor, in loc sa apere drepturile omului, Procuratura intimideaza prin astfel de scrisori. Pai cum putem sa mai vorbim despre democratie?”, a comentat Dorin Chirtoaca solicitarea Procuraturii.Amintim ca Dorin Chirtoaca, primarul general al mun. Chisinau, a vizitat la inceputul lunii mai Statele Unite ale Americii. In timpul vizitei, Chirtoaca a sustinut un „public lecture” despre promovarea reformelor democratice in R. Moldova la Scoala John F. Kennedy a Universitatii Harvard.“Vrem de la voi solutii pentru dezvoltarea Moldovei”. Asa s-a adresat atunci primarul general Dorin Chirtoaca catre studentii de la Harvard. In cadrul discutiei au fost abordate mai multe teme: drepturile omului, perspectivele pentru alegerile anticipate, accesul opozitiei la mass media, rolul actual si potential al UE in solutionarea situatiei politice din Moldova, gradul de fraudare a alegerilor, etc, a scris Alexandru Culiuc, student la Harvard, pe blogul sau.“A vorbit despre fraudarea alegerilor (a repetat rezultatele auditului listelor), despre rolul negativ al UE (care este gata sa ignoreze nelegiuirile comunistilor pentru a ascunde propriile esecuri in relatiile cu Moldova), despre stabilirea dictaturii in Moldova, despre manipularea mass media si altele”, scrie sursa citata.De asemenea edilul a mai vorbit si despre problemele primariei: incepand cu brazi si terminand cu Termocom.
0