699

Marian Lupu paraseste Partidul Comunistilor

Marian Lupu, presedintele Parlamentului si persoana cu nr. 2 de pe lista electorala a Partidului Comunistilor din Republica Moldova, a anuntat presa printr-o declaratie expediata azi, 1 aprilie, ca paraseste PCRM si indeamna alegatorii sa-si ofere votul pentru partidele democratice cu sanse de a trece pragul electoral: PL, PLDM si AMN.„Am vizitat zeci de sate in aceasta campanie electorala si am ramas ingrozit sa vad cata saracie exista in Republica Moldova. A urmat un proces de constiinta in care am constientizat ca Partidul Comunistilor se face vinovat de situatia dezastruoasa creata”, se mentioneaza in declaratia lui Marian Lupu.„Regret ca nu am inteles aceasta situatie mai inainte. Totusi, fiind un politician de factura europeana, imi cer scuze in mod public de la cetateni pentru sustinerea acestui regim comunist criminal si anunt ca ma retrag din aceasta campanie electorala, pentru a oferi o sansa in plus partidelor democrate – PL, PLDM si AMN – sa obtina un rezultat electoral, care sa permita avansarea Republicii Moldova pe cale democratica si apropierea de Uniunea Europeana”, mai precizeaza Marian Lupu.Amintim ca Marian Lupu a detinut functia de presedinte al Parlamentului in perioada martie 2005 – aprilie 2009 si este persoana cu nr. 2 pe lista electorala a Partidului Comunistilor.
0