452

Mi-e groaza cand merg la Chisinau si nu gasesc la hotel niciun canal in limba romana

„Noi, romanii, urmeaza sa lasam deoparte prejudecatile si inhibitia de pana acum, pentru ca am promis cetatenilor din Moldova sa fim avocatul lor in Uniunea Europeana. Si avocatul are un rol institutional clar in orice proces”. Declaratia apartine europarlamentarului roman Maria Petre, lansata in cadrul unui interviu pentru cotidianul “Evenimentul Zilei” din Romania.Europarlamentara Maria Petre a mai declarat ca unul dintre obiectivele sale il reprezinta lucrul, inclusiv institutional, pentru viitorul european al Republicii Moldova. „Moldova s-a exprimat pentru un viitor european. Procentul cetatenilor care sustin asta este foarte mare. Noi, romanii, stim drumul care are la capat Europa Unita si putem ajuta”, a mai declarat europarlamentara.In acelasi context, Maria Petre a mai precizat ca “putem spera sa fim impreuna in Uniune” si ca are aceasta pozitie “in numele miilor de tineri basarabeni pe care nu ii stiu si-al miilor pe care-i stiu si care merita asta”, inclusiv “al parintilor necajiti prin Italia sau prin satele sarace ale Basarabiei”.Cu referire la mass media din Republica Moldova, sursa a declarat ca in Moldova, presa nu este libera: „Libertatea de exprimare este limitata. Societatea civila este foarte activa, dar autoritatile par surde la actiunile ei. Si nu este bine”. Amintim ca Maria Petre a facut anterior o declaratie pentru prelungirea licentei Pro TV Chisinau. „Mi-e groaza cand merg acolo si nu gasesc la hotel niciun canal in limba romana”, a evidentiat europarlamentara.
0