673

Satele noastre: ce-ati facut cu ele?!

Tineri putini, localnicii apti de munca plecati peste hotare, o multime de case parasite, lacate mari si grele atarna pe la porti, gropi multe si ingrozitor de adanci - asa arata satele din Republica Moldova. „In satul bunicii am ajuns cu dificultate. De la soseaua principala, care trece pe langa localitate, am intrat pe un drum de aproximativ 4 km ca sa ajung la destinatie. Am parcurs distanta cu masina in aproximativ 40 de minute! Si asta din cauza gropilor multe si ingrozitor de adanci”, a relatat Stela Popa pe blog-ul sau.Cert este ca acolo, in mod normal, numai cu cizme, caruta sau tractor poti sa razbati”. Stela povesteste ca in satul propriu-zis, tineri sunt putini, majoritatea localnicilor au luat drumul strainatatii. „Astfel, satul bunicii arata parca mai batran”, a comentat Popa.Va invitam sa urmariti mai jos un reportaj realizat de Stela Popa in perioada in care lucra pentru EuroTV:http://www.youtube.com/watch?v=ykDpI_jOMEEPotrivit sursei citate, infrastructura rurala nu a inregistrat nici ea vreun progres. „Urmele comunismului de alta data sunt vizibile mai mult ca oricand”, a comentat Stela Popa.„Singurii care au mai contribuit la schimbare si carora le merge cat de cat mai bine sunt micii intreprizatori. Sa nu credeti insa ca inregistreaza mari venituri. Nu, deloc. Din spusele lor, am inteles ca si pe ei i-a afectat criza, mai ales pe cei care si-au inceput afacerea din banii primiti sau imprumutati din afara, adica majoritatea. Asadar, pe de o parte criza, iar pe de alta saracia. Combinate, cele doua lovesc mai crunt ca niciodata”, povesteste Stela Popa.
0