543

De ce am avut parte dupa regimul comunist???

Mai bine golan decat activist, mai bine mort decat comunist... (sau Ce-am vrut si ce-am pierdut) Cine e dusmanul de fapt? Sunt foarte putine drepturi in care mai credem, printre care libertatea de a ne plange. Poate pentru ca ne-a lipsit prea mult timp, poate pentru ca inca nu ne-am prins ce sa facem cu ea, dar ne agatam ca orbii de toata prostia pe care stim sa o debitam. Iar demonii cu care ne luptam sunt mai importanti decat constiinta.Ce-am invatat noi sa spunem in ultimii 20 de ani? Cu ce ne laudam?Am invatat sa inghitim tot ceea ce orice sef ne imputa. Am invatat sa fim sclavii propriilor noastre colivii, pazite cu sfintenie de acei oameni pe care ne promisesem ca-i vom inlatura. Suntem incorsetati de niste superiori frustrati, de o societate pe care nu o intelegem dar o imbratisam, de viata pe care spuneam ca n-o s-o cunoastem niciodata in aceasta forma frusta a ei.Cine ne ingradeste? Cine ne forteaza sa acceptam remuneratii de mizerie si, ce e si mai grav, cine ne obliga sa traim toate porcariile pamantului? De ce?Ce am invatat noi sa inghitim in ultimii 20 de ani? De ce ne temem?Mogulii acestia care au vietile noastre in stapanire sunt ei oare responsabili de situatia umila in care ne aflam? Le-am dat de bunavoie fraiele sau le-au castigat asuprindu-ne? Cine inabusa revoltele spirituale si cine tine talpa aceasta asupra gatului omului de bine? Ce mai inseamna astazi libertatea la care visam si pentru care s-a murit? Ce e stratificarea sociala si cum am ajuns sa o traim fara s-o intelegem? Ce mai inseamna democratia, mai mult decat un cuvant cu sonoritate ciudata pentru cartea de istorie?Mai bine golan decat activist, mai bine mort decat comunist... ?E un copy-paste de pe un sait. Nu incerc sa vorbesc depsre noii comunisti care sunt la putere, ci doresc sa pun la indoiala vremurile de dupa revolutie. Cu ce ne consideram noi acum mai liberi si democrati ca atunci? - asta ar fi parerea mea
0