Intrebare: Di si moldovenii traiesk in cur!?
Situatie:Va voi povesti o scurta istorie doar ca sa va faceti o idee: primadata cand m-am dus in Suedia in 1990, unul dintre colegii mei suedezima aducea la serviciu in fiecare dimineata cu masina lui. Era inseptembrie, era frig si fulguia. Ajungeam foarte repede laintreprindere si el parca masina tot timpul foarte departe de intrare,in fiecare dimineata vin in jur de 2 mii de angajati in masina laserviciu. In prima zi nu am facut nici un comentariu, nici in a douasau in a treia, dar in zilele ce au urmat, cu un pic mai multaincredere, l-am intrebat pe colegul meu: "Aveti locuri de parcare fixeaici? Am vazut ca parcarea este complet goala cand ajungem si totusitu parchezi la coada complet."Iar el mi-a raspuns pur si simplu: "Nu, dar cum noi ajungem foartedevreme, avem tot timpul sa mergem pana la intrare, dar cei care ajungmai tarziu au mai multa nevoie sa gaseasca locuri mai aproape deintrare, nu crezi?Imaginati-va ce fata am facut. Si acest lucru a fost suficient ca sa-mi schimb in profunzime mentalitatea.Raspuns: Di aseia ka moldovenii gindesk cu kuru!