655

Mihai Ghimpu, isi da demisia din functia de consilier municipal

Consilierul municipal, Mihai Ghimpu, a facut aceasta declaratie in cadrul unei sedinte la Directia Sanatatii a Consiliului Municipal Chisinau.Decizia a fost luata in cadrul sedintei organizate de primarul capitalei cu conducatorii institutiilor medicale municipale privind candidatura noului director al subdiviziunii, in prezenta mai multor consilieri municipali si functionarilor Directiei municipale care insistau asupra ilegalitatii actiunilor primarului general Dorin Chirtoaca.Ghimpu a subliniat ca isi va depune mandatul de ales local daca i se va demonstra ca numirea si demiterea din functie a sefului Directiei Sanatatii a Consiliului Municipal Chisinau intra in competenta Consiliului si nu a primarului capitalei."Daca imi poate demonstra cineva ca in atributiile Consiliului Municipal intra numirea in functie a sefilor de directii - eu imi dau demisia de consilier", a declarat consilierul PL, Mihai Ghimpu.Legea Nr. 436 din 28.12.2006 privind administratia publica locala prevede expres, in art.29 (c), ca primarul "numeste, stabileste atributiile si elibereaza din functie sefii de subdiviziuni, de servicii, de intreprinderi municipale din subordine". Statutul Directiei sanatatii prevede ca ea se afla in subordinea Consiliului Municipal Chisinau si nu a primarului capitalei.http://www.omg.md/Content.aspx?id=1001&lang=1
0