705

Un taran din Cantemir: Voronin vrea sa faca multe, dar Rosca nu-i da voie

Am scris acum cateva zile ca ma voi referi in unul din articolele viitoare la rezultatele campaniei “De la Usa la Usa”, desfasurat in r. Cantemir de Organizatia de Tineret a Partidului Liberal. Am participat impreuna cu circa 90 de colegi de la Tineretul Liberal la lucru in teritoriu. O parte din colegi au plecat in satele raionului, iar eu am avut ocazia sa discut cu locuitorii or. Cantemir si sa-i chestionez. De la usa la usa si de la om la om vom invinge in 2009!Am mers impreuna cu o colega de la facultatea de Asistenta Sociala, USM, Ludmila Machidon, si am batut din usa in usa la apartamente din orasul Cantemir pentru afla starea lucrurilor de acolo. Din conversatiile cu locuitorii orasului Cantemir am observat o oarecare frica pentru a-si spune oful sau pentru a-si exprima preferintele electorale. Speranta si moralul e la pamant, dar partea buna este ca-si doresc schimbarea si doresc sa participe la urmatoarele alegeri. Lipsa informatiei de alternativa si politica de dezinformare joaca un rol predominant in optiunile de vot a cetatenilor.M-am bucurat nespus cand am intrat in casa familiei Crudu. Patru la numar, toti sunt decisi sa sustina PL-ul la urmatorul scrutin electoral. Eram curios sa aflu de ce vor sustine anume Partidul Liberal. Raspunsul este imaginea buna a lui Dorin Chirtoaca si sfaturile unei rude, membru a partidului. Este vorba de studentul Andrei Istrati de la USM, facultatea de Economie. El i-a convins pe cei doi baieti ai familiei Crudu, verisori de-ai sai, iar parintii sunt solidari cu copii.Dezinformare agravanta la sateColegii care au fost in localitatile din raionul Cantemir au fost surprinsi de dezinformarea cetatenilor. Mi-au comunicat ca sunt oameni la tara care nu stiu cine este presedintele sau prim-ministrul republicii sau considera ca mai exista Partidul Agrar. M-a amuzat mult afirmatia unui taran din Cantemir, care a spus coelgilor ca “Voronin vrea sa faca multe, dar Rosca nu-i da voie.”, iar “Chirtoaca este boierul de la Chisinau care se imbogateste pe seama oamenilor”. La ce poti sa te astepti de la acesti viitori algegatori, daca sunt tinuti intr-un vid informational?Continuare pe blogul lui Ion Bargan
0