853

Flux… Ziarul lui Filat

Sta?ia de troleibuz. Ora 16. Doua babu?e stau pe scaun.Prima: azi am priceput ce-i cu fluxul acesta. E ziarul lui Filat.A doua: Da de unde ai mai luat-o?Prima: Daca numai de Filat scrie acolo, a cui sa mai fie?Aprinsa de focul curiozita?ii, ma duc la primul chio?c sa-mi cumpar ziarul de care se vorbe?te atat. Marele ziar PPCD-ist in toata splendoarea… Nu e atat de mare ca la inceput, insa ramane mare (doar ca suprafa?a). Imi amintesc de vorbele matu?ii mele: „Flux e cea mai buna gazeta. Numai cu ea po?i acoperi tava cu paine incat sa nu fie nevoie de 2 foi de ziar”. ?tia matu?a ce ?tia… Din pacate sau din fericire, acum nu se mai acopera painea cu acest ziar cand se da la cuptor. De ce? Pentru ca nici biata mea matu?a de la ?ara nu mai cumpara Flux-ul.E totu?i interesant sa il rasfoiesc. Trecand peste elogiile aduse PPCD-ului, celelalte idei mazgalite sunt chiar misterioase. Dupa ce las din mana ziarul turmentat din cauza sucului de portocale, raman cu strania concluzie ca toate articolele (mai pu?in cele de la sport ?i monden) par a fi scrise de una ?i aceea?i mana, de?i acolo sunt mul?i editoriali?ti: prapor?cici, burci, federiuci, raci, chiar ?i salahori.Dupa lectura, dichisesc ziarul intr-un co? de gunoi modern cu imaginea primariei pe el (nu am avut inten?ia sa arunc Fluxul la „primarie”). In drum spre casa imi veni ?i mie un gand. Cum sa nu creasca partidul lui Filat in sondaje cand are a?a un ziar ca Flux, cu editoriali?ti profesioni?ti ?i gazetari demni de tot respectul?
0