Presedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, a confirmat ca este dispus sa se intalneasca cu liderul Transnistriei Igor Smirnov. P
Presedintele R. Moldova, Vladimir Voronin, a confirmat ca este dispus sa se intalneasca cu liderul Transnistriei Igor Smirnov. Potrivit Agentiei INFOTAG, despre acest lucru el a spus intr-un interviu publicat luni de ziarul "Izvestia" (Rusia). "Nu stiu de ce se acorda asa multa atentie acestui fapt. Nu ne-am intalnit 7 ani si nimeni nu s-a ingrijorat atat de mult. E foarte rau ca de mult timp nu ne-am intalnit", a spus Voronin. Intalnirea trebuia sa aiba loc pe malul drept al Nistrului, dar "lui Smirnov i s-a facut frica sa vina, desi la Bender i-am spus ca are acces liber in toata Moldova. Sunt dispus sa merg la Tiraspol, dar nu pe 9-10 octombrie, in timpul summitului CSI de la Biskek, cum au propus ei", a adaugat seful statului. Dupa spusele lui Vladimir Voronin, Chisinaul a introdus pachetul de documente privitor la reglementarea transnistreana, in conformitate cu care "Transnistria primeste statut de republica, simbolica sa, dreptul de adopta proiecte de legi in parlament".