654

Un abuz de ziua betiei

Simbata de ziua betiei in PMAN ca toti cameramanii care se roteau acolo, linistit filmam si eu. Nu am reusit sa vin la deschidere si nu am filmat nici un oficial, asa ca filmam gulerasele albe cu fete rumene care mai roteau prin circiume.La un moment, intimplator, in obectiv a nimerit “nacialnicu” statului,tovarasul Voronin. Care, cu suita sa, gusta cite un pahar de tulburel, la fiecare circiuma. Evident, urmat de un batalion de “ohranisi”.Unul dintre ei ma somat sa nu filmez, si sa pus in fata camerei, eu am facut un pas lateral si am filmat mai departe.Tot el ma somat a doua oara sa nu filmez,a inpins camera mea in jos, spunind ca nu am voie sa filmez garda de corp. Cica seful sau (aratind cu degetul inspre o persoana) acus imi va explica. In acelas moment am fost incojurat de trei patru indivizi si m-au rugat,fara sa fac sou,sai urmez. Ne aflam la itersectia Bodoni cu Stefan.Asa ca nu am mers mult, doar am trecut zebra.Unul din ei ma tinea strins de brat de parca eram prieteni din copilarie,unul mergea inainte la cinci metri, iar altii doi in urma.Pe dreapta era parcata o masina.Am urcat trei pe banca din spate si am facut o calatorie pri zona centrala a Chisinaului de aproximativ patruzeci de minute. Au luat camera si au privit tot materialul pe care il filmasem, aveam douazeci de minute inregistrate.Nu au sters nimic fiindca nu aveam nimic bun.La intrebare unde ma duc, au raspuns la comisariat pentru legitimare,cu toate ca aveam legitimatie de jurnalist si am prezentato.Dintre ei nu sa legitimat ni-ci unul, de-si am rugat insistent sa se prezite, nu au dorit sa vorbeasca, unul se uita la camera altul pe geam.Am revenit de unde am urcat si am fost sfatuit sa plec acasa pentru propria siguranta. Asta am si facut tinind cont de cele intmplate cu operatorul de la ProTV.
0