723

Voronin le recomanda "autoritatilor" de la Tiraspol sa sune la pompieri

Voronin le recomanda "autoritatilor" de la Tiraspol sa sune la pompieri"Voi sta la masa si cu Dracul, si cu Satana, pentru ca cel mai important pentru mine este reintegrarea tarii. Ca doar nu va imaginati ca ma voi duce la negocieri cu ei cu catusele in buzunar?!", a declarat Voronin, incercand sa il linisteasca pe Smirnov. 26 septembrie, 17:06 Tiraspolul a propus vineri ca o noua intalnire Voronin-Smirnov sa aiba loc chiar in dupa amiaza acestei zile, iar presedintele moldovean a reactionat recomandand "autoritatilor" transnistrene sa sune la pompieri, pentru ca doar acestia ar reusi sa vina atat de repede, transmite NewsIn.Vineri, in jurul orei 13.00, intrebat de jurnalisti despre data viitoarei intrevederi pe care o va avea cu liderul de la Tiraspol, Voronin a fost informat de ministrul reintegrarii, Vasile Sova, ca in urma cu o jumatate de ora pe site-urile transnistrene aparuse o informatie potrivit careia Tiraspolul propune ca intrevederea sa aiba loc chiar in dupa-amiaza acelei zile. "Probabil e o gluma. E absolut neserios. Noi nu avem niciun fel de informatii oficiale in acest sens", a spus Vasile Sova.Reactionand la aceasta informatie, Voronin i-a spus ministrului reintegrarii sa le transmita celor de la Tiraspol numarul de telefon de la pompieri. "Zi-le sa sune la 901. Pompierii vor veni repede", a spus presedintele moldovean.Chisinaul nu poarta cu nimeni negocieri pe marginea problemei transnistrene, a subliniat Voronin. "Negocierile sunt suspendate. Noi purtam consultari. Consultarile nu se poarta pe etape. Ne consultam cu OSCE, cu UE, cu SUA si Ucraina, cu Federatia Rusa. O sa am consultari, sper, si cu Tiraspolul", a punctat Voronin."Smirnov se teme sa treaca de partea cealalta a Nistrului, fiind ingrijorat ca nu se va mai intoarce la Tiraspol. Eu i-am spus lui cand am fost la Bender ca nu vor fi niciun fel de probleme. Si acum cativa ani am spus ca am renuntat definitiv la orice fel de masuri cu aplicarea fortei si lucram doar pe dimensiunea adoptarii legii privind autonomia transnistreana", a precizat Voronin, care a adaugat ca ii garanteaza lui Smirnov imunitatea juridica pe teritoriul moldovean, daca acesta va decide sa vina la negocieri."Voi sta la masa si cu Dracul, si cu Satana, pentru ca cel mai important pentru mine este reintegrarea tarii. Ca doar nu va imaginati ca ma voi duce la negocieri cu ei cu catusele in buzunar?!", a declarat Voronin.Z.O. Sursa: http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-09-26&id=13467
0