1641

Ura inter-etnica

Stateam astazi pe NV si discutam cu lumea ... La un moment dat mi-am dat seama ca majoritatea de acolo tot sunt oameni, au anumite pareri, au bucurii, emotii, frustrari la fel ca si mine ... Ciudata senzatie ... Acum stau si ma gandesc uite la ce: Ce ar fi oare sa terminam odata cu galagia si sa ne apucam sa-i tratam ca pe egali de ai nostri?.. Adevarat ca in unele privinte avem pareri divergente dar totusi de asta e democratie. Cel putin aici pe forum majoritatea discuta deschis lucru foarte pozitiv si democratic. Sunt impotriva politicilor expansioniste a oricui, dar totodata sunt impotriva ideilor de inferioritate etnica, indiferent din ce parte vine enuntul ... Oare nu ar fi cazul sa facem un compromis? Sa lasam jos armele si sa intindem mainile unul spre celalalt ? Sunt adeptul ideii ca bunavointa tot timpul invinge ... Oare daca incetam sa-i numim "porci", sau alte denumiri din fauna terestra, oare nu vor inceta si ei sa ne numeasca "nazisti" sau nationalisti" ?Oare Nu ar fi cazul sa "insistam" neconditionat la impacare? De ce in Romania sa zicem rusii cunt stimati? Intr-adevar ei stiu romana acolo, dar putem privi lucrurile pozitiv - o parte din rusii autohtoni din moldova deja cel putin inteleg rusa ... E un pas inainte ... Pe NV astazi vorbind romaneste lumea m-a inteles :)Daca noua nu ni se da exemplu de civilizatie, poate ar fi cazul noi sa dam un exemplu de comportament civilizat?... Eu nu chem la "intoarcerea celuilalt obraz" ci la impacare ...
0