1266

JO BEIJING

Alina, kimono de aurImnul Romaniei, intonat pentru prima oaraJudoka Alina Dumitru, 26 de ani, a adus delegatiei tarii noastre cea dintii medalie de aur la actuala editie a JO. Prima zi, prima medalie de aur! Un inceput excelent de Olimpiada pentru delegatia tricolora. Investita cu increderea tuturor romanilor prezenti la Beijing, Alina Dumitru a confirmat sperantele puse in ea si si-a indeplinit visul de o viata, acela de a cistiga titlul olimpic. Festivitatea de premiere a fost efectuata de presedintele Federatiei Internationale de Judo, Marius Vizer. Pe podium, coplesita de emotii, Alina nu si-a mai putut stapini lacrimile in momentul in care tricolorul s-a inaltat pe cel mai inalt catarg in acordurile imnului national. "Sint cel mai fericit om din lume. Nu am cuvinte sa exprim ceea ce simt in acest moment. Cred ca va mai trebui sa treaca ceva vreme ca sa-mi dau seama ca sint campioana olimpica. Este un vis implinit, pentru ca inca de la 14 ani, cind m-am apucat de judo, mi-am dorit acest lucru", a declarat eleva antrenorului Florin Bercean.PERFECTIUNE. Mignona sportiva a prins o zi de gratie, in care i-a iesit absolut totul. Libera in primul tur, Alina a trecut apoi usor de unguroaica Csernoviczki si de sud-coreeanca Kim, meciuri in care si-a facut incalzirea pentru marea confruntare din semifinale, cu japoneza Ryoko Tani, o legenda vie a acestui sport, dubla campioana olimpica si de sapte ori campioana mondiala, pe care nu reusise sa o invinga niciodata pina acum. Romanca noastra a rasturnat toate calculele hirtiei, obtinind o victorie rasunatoare, prin care medalia de argint era asigurata. Finala cu cubaneza Yanet Bermoy a fost floare la ureche in comparatie cu intilnirea precedenta. Alina a intrat pe tatami decisa sa nu-i lase adversarei nici o sansa si a atacat inca de la inceput. Dupa doar un minut si 20 de secunde, reprezentanta noastra a realizat ippon-ul, punind capat luptei. Aurul era al ei. SUPORTERI. Sala a izbucnit in aplauze, galeria romana fiind cea care a dominat fondul sonor. Octavian Morariu, Ion Tiriac, Ioan Dobrescu, Mircea Sandu si altii au fost acolo sa o incurajeze. "Am simtit ca toata sala e cu mine. Asta mi-a dat incredere. Ma bucur ca nu i-am dezamagit. Sper sa nu fie ultima medalie de aur pentru Romania. Imi doresc din tot sufletul sa urmeze si altele, cit mai multe", a declarat prima campioana olimpica a judoului romanesc. La una dintre peluze, scrimerii veniti sa-i fie alaturi erau extaziati. "Am avut mari emotii. Este o superfata, meserie, ce mai. Pe cit e de mica, pe atit e de mare ca sportiva", a spus sabrerul Rares Dumitrescu, completat imediat de sabrera Ana Maria Brinza: "Am venit sa se lipeasca norocul de noi. In Satul Olimpic sintem colege de apartament. Victoria ei ne incurajeaza".
0