Basarabia cenzurata!
Pentru ca multi prea multi mai cred inca ca sovieticii ne-au eliberat de noi, de romani; pentru ca limba doar unei minoritati nationale tot mai des e folosita si are intentii de a fi “de stat”; pentru ca se ridica, renoveaza, recreaza monumente ocupantilor, celor care au distrus tot ce este mai sfant, au ucis, deportat, exterminat, organizat foame pentru sute si mii de bastinasi; pentru ca 9 mai e ziua Victorie in Marele Razboi pentru Apararea Patriei si nu Ziua Europei; pentru ca e ”Rumano-fasiskaia armia”*; pentru ca nu stim sa ne pretuim eroii; pentru ca multe lucruri vor fi ascunse, tainuite, negate si uitate; pentru ca este securitate si nu siguranta; pentru ca, in ciuda adevarului stramosesc am ajuns a fi niste lasi si robi la noi acasa si, in fine, pentru ca pizza ajunge mai repede decat politia sau ambulanta, avem doar sansa unui vis frumos, cu ochii larg deschisi si sufletul zidit in pereti de tacere, lasitate si interese meschine…In casti rasuna legendarii Phoenix La umbra marelui URSS. Ma cufund in atmosfera tomnatica a unei dupa-amiezi cu dizidenti si comunism, cu jandarmi si eternii pletosi, cu panatloni stramti si soiosi, cu Iris, Pasarea Colibri, Cargo, Rolling Stones si The Beatles.Am dat volumul la maxim ca sa nu mai aud multimea… O multime de duplicitari numai bine de folosit ca tradatori, mercenari sau camicaze, pentru ca si-au lasat demnitatea la gaj, au cumparat lasitate la super-oferta si ar inchiria pana si cimitirele pentru a finanta o campanie publicitara eterna destinata exclusiv deznationalizarii. In nourii negri se oglindeste un oras ocupat, infectat, un oras aproape pierdut. Baltile uscate de noroi reprezinta tara pierduta in fum, bolnava, contaminata de militie—spatiul perfect al imbecilitatii, ignorantei, fricii. Natiunea se desfigureaza in alcool, prostie si egocentrism. Libertatea se administreaza cu Kalasnikov, iar revolutiile se intampla doar in vis, intre gropile comunismului si monumentele ocupantilor cu flori la 9 mai… Pentru a supravietui trebuie sa fii dizident, sa ai ”onoarea” de a fi uitat, negat si interzis.Lasand la o parte o profunda criza sociala, economica si politica, uitand de imposibilitatea evidentiata a tarii, a unei democratii fragile si a unei dictaturi muribunde ce e hotarata sa supravietuiasca, pasind peste minciunile si crimele savarsite impotriva umanitatii, trecand peste nebunia ridicarii clasei muncitoresti asupra intelectualitatii, pasind peste cultul personalitatii, peste singuratate si neiubire, peste neputinta, minciuni si ignoranta, peste pasivitate, conformism si comoditatemai am doar un singur argument:copiii neprevazuti in planul cincinal, de copii minune, de copii renasterii nationale veniti in piete cu steaguri in mana si imnuri pe buze, copii ce au atras de partea lor armata, imblanzind tancurile si mitralierele: copii vor reintregi Tara, copii ce vor vedea biruinta in Piata Victoriei, copii ce vor zambi soarelui in Piata Marii Adunari Nationale… copii… cei care au fost catalogati drept criminali de razboi pentru ca au zis “Suntem Romani‘, sunt cei care au renuntat la visul frumos, in alb si negru, cu cravate rosii, cu elibirare si elibiratori, cu pionieri binevoitori, cu nostalgia giganticului mort ce a trimis rachete in cosmos pe cand o parte din populatie nu stia cum arata un televizor, cu cozi interminabile la paine si salariul primit in productie: de la lapte sau bomboane pana la organe si detinuti politici, cu mizerie, militie si KGB.De la inceputul acestei mascarade de proces am continuat sa-mi pun doar o singura intrebare (sper ca nu retorica) : ” de ce >, > e o crima impotriva statului, impotriva “ideologiei si poporului moldovenesc” si nu o exprimare libera a unei idei. De ce astfel de mesaje sunt gasite, printre sutele si miile in care romanii sunt injurati, prostiti si batjocuriti, mesaje de pe aceleasi site-uri (torrentsmd.com, forum.md, metal.md), de ce, ipotetic vorbind, e mai sigur sa vinzi droguri in fata presedintiei decat sa te identifici drept “roman”, de ce ghiarele sistemului muribund, ochii atotvazatori a serviciilor secrete si pasivitatea comuna a majoritatii sunt atentate impotriva acestor copii si , ca de obicei, se uita de banditii cu masini scumpe si geamuri fumurii, se sta la aceasi masa cu criminalii de razboi si in biserici, in loc de icoane, tot mai des se inchina la secere si ciocan.Basarabiacenzurata e un strigat, deloc solitar, dar solidat cu tine, cu ceea ce ti-a mai ramas viu, liber si neinvins; e un strigat pentru tine si despre tine, e un suport in lupta impotriva lacatului de la creier…o lupta pana la ultima picatura de sange…sange de fulg….fulg ce se topeste sub presiunea uitarii de onoare, a fetelor cersetoare si a furtului de proportii multinationale…Prea des am uitat, prea repede si prea mult am cedat…(* Rumano-fasiskaia armia– rus Armata Romano-fascista)http://basarabiacenzurata.wordpress.com/ P.S Intrati in "GALERIE FOTO", o sa vedeti citate din mesajele lui Nigga, Grigurciuc, Radubelinski s.a. "mari patrioti" ai Moldovei Mari...