785

Voronin e minciunos cand spune ca vrea ca Moldova sa fie membru al UE, el spune asta ca sa obtina fonduri europene

„Presedintele Voronin spune ca vrea in Uniunea Europeana, dar, de dapt, nu vrea. El spune asta doar pentru ca sa ia fonduri europene. Nu-i da voie Rusia sa faca asta.” Declaratia apartine Vitaliei Pavlicenco, presedinte PNL, lansata in cadrul emisiunii „Cabinetul din umbra” de la Jurnal TV. Politicianul a lansat o serie de acuzatii dure la adresa actualei clase politice, s-a expus transant in privinta renuntarii la statutul de neutralitate si aderarii RM la NATO, a explicat de ce se crede mai buna decat Eugenia Ostapciuc si cum PNL a contribuit la crearea PLDM.„Problema clasei politice din Republica Moldova este dependenta de Rusia. Politicienii platiti de rusi nu sunt liberi in actiunile sale. Trebuie sa ne gandim de pe acum la un Guvern din umbra, ca sa nu ne trezim in 2009 ca am votat un partid cu sanse, dar ne-am trezit cu un Guvern orientat spre Rusia”, a declarat Vitalia Pavlicenco, liderul PNL.„Noi, national-liberalii, am contribuim mult la formarea Aliantei Moldova Noastra si, din pacate sau din fericire – va arata timpul – la formarea Partidului Liberal Democrat din Moldova, deoarece o parte dintre membrii nostri au plecat la partidul lui Filat”, a mai declarat Pavlicenco. „Pai, in acest mod, si Iurie Rosca a contribuit la crearea PLDM, deoarece si de la el au plecat membri catre aceasta formatiune. La fel e si cu PSL si PD”, au replicat ziaristii.„Noi ne-am inteles ca la data de 8 decembrie sa facem un congres comun, iar echipa noastra a acceptat ca Filat sa fie presedinte. Ce s-a intamplat de a disparut Vlad Filat si o parte din echipa PNL a mers incolo – nu pot sa va raspund”, a declarat politicianul.Referitor la armata nationala, Pavlicenco a mentionat ca „Republica Moldova are nevoie de o armata nationala. Evident, ca nu putem face fata armatei ruse, dar avem nevoie de armata si pentru a preveni eventuale atacuri de terorism si in cazuri de calamitati naturale”.„Daca ar fi vointa politica la Chisinau ca sa devenim membri NATO, atunci trupele militare ruse ar fi nevoite sa plece de pe teritoriul Transnistriei. Plus, atunci cand Ucraina va deveni membru NATO, vom putea adera si noi”, a mai subiliniat liderul PNL.Vitalia Pavlicenco a explicat si de ce se crede „mai buna” decat Eugenia Ostapciuc: „Cum credeti, daca am sa ies la o dezbatere televizata cu Ostapciuc, cine va avea mai multa priza la oameni? Ostapciuc cu babaiala ei sau eu care le voi explica oamenilor ce inseamna un spatiu de normalitate?”UNIMEDIA precizeaza ca Jurnal TV este recent lansat pe piata mediatica din Republica Moldova si se pozitioneaza ca prima televiziune pe internet. Periodic, ziaristul Val Butnaru modereaza talk-show-ul „Cabinetul din umbra”, care isi propune sa identifice eventuale candidaturi din partea opozitiei care ar forma Guvernul din 2009, in cazul in care partidele de opozitie ar castiga alegerile.
0