779

Cat de (ne)transparent este Guvernul Greceanai?

Recent, presedintele Voronin si premierul Greceanai i-au indemnat pe functionari sa fie cat mai deschisi cu presa si sa perceapa colaborarea cu mass-media „drept o componenta foarte importanta si responsabila a atributiilor de serviciu”. Pentru a se convinge ca si-au invatat lectia, Timpul de dimineata a realizat un sondaj cu persoane din mai multe ministere, solicitand interviuri de la noii ministri. UNIMEDIA va invita sa urmariti mai jos raspunsurile, care au fost oferite pentru Timpul de dimineata, si sa va faceti propriile concluzii referitor la cat de (ne)transparent este noul (vechiul) Guvern Greceanai.Serviciul de presa al Ministerului Apararii- Am dori sa realizam un interviu cu ministrul Vitalie Vrabie.- Voi vorbi cu domnul ministru si daca va fi de acord, o sa va solicit, evident, intrebarile. Pentru orice eventualitate, dvs. pregatiti intrebarile si expediati-le pe adresa noastra. Daca acestea vor fi intr-un context normal, nu va fi o problema. Daca va accepta un interviu cu dvs., raspunsurile vor fi date in scris.Sectia informatie si analiza a Ministerului Reintegrarii- Am vrea sa-i solicitam ministrului Vasile Sova un interviu.- Domnul ministru e ocupat. Aveti un sir de intrebari? Am sa-l consult si va vom da un raspuns.Serviciul de protocol al Ministerului Finantelor- Cum o putem gasi pe doamna ministru Mariana Durlesteanu, pentru un interviu?- E foarte dificil sa faceti un interviu cu doamna ministru, pentru ca este vesnic in miscare. E ministru nou si e prea devreme pentru un interviu. Daca va fi vreo conferinta de presa, acolo, probabil, veti putea sa realizati.Anticamera Ministerului Justitiei- Va rugam sa ne faceti legatura cu ministrul Vitalie Parlog pentru un dialog.- Nu e pe loc. S-ar putea sa faceti, dar mai intai, v-as sfatui sa-l contactati pe consultantul sau, Anatolie Simionov, care acum e in deplasare.Serviciul de presa al Ministerului Afacerilor Interne- Ne puteti ajuta sa-l gasim pe domnul ministru Valentin Mejinschi pentru a-i solicita un interviu?- In ce tema? Cred ca e posibil, dar depinde de disponibilitatea domnului ministru. E foarte ocupat si nu cunosc agenda dumnealui. Am sa-l intreb si am sa va spun.Serviciul de presa al Ministerului Economiei si Comertului- Vrem sa discutam cu domnul ministru Igor Dodon…- Ce intrebari doriti sa-i adresati? Ati mai scris despre economie? Domnul ministru e la Kiev. Cand se va intoarce, am sa-i comunic despre intentia dvs. si, daca va fi de acord, bine, daca nu, va vom propune un viceministru.Anticamera Ministerului Ecologiei si Resurselor Naturale- Avem nevoie de doamna ministru Violeta Ivanov pentru un interviu.- Doamna ministru nu este. Discutati cu domnul Nicolae Vrednic de la Serviciul relatii cu publicul. Acesta, insa, n-a fost de gasit.Anticamera Ministerului Culturii- Va solicitam un interviu cu domnul ministru Artur Cozma.- Ati facut o adresare in scris catre domnul ministru in care sa explicati ce subiect va avea interviul?- Nu am facut. E necesara?- Dumnealui este acum in teritoriu. Azi toti ministri sunt in teritoriu. Va rugam sa ne trimiteti prin fax solicitarea dvs. in care sa indicati si tema discutiei.- Nu putem sa va adresam direct intrebarile?- Da, dati-ne intrebarile si veti primi raspunsurile.Anticamera viceministrului Dezvoltarii Informationale- Am putea realiza un interviu cu domnul viceministru?- Hmmm… Cred ca da, dar numai cand va fi. El la ora 13.00 a intrat in sedinta. Cum iese, va fac legatura. Va rugam sa lasati telefonul si o sa va cautam.Anticamera Ministerului Educatiei si Tineretului- Va solicitam un interviu cu doamna ministru Larisa Savga.- Contactati-o, va rog, pe consilierul Elena Petrov. Doar ea va poate ajuta.Doamna consilier nu a fost de gasit.Anticamera Ministerului Transporturilor si Dezvoltarii Teritoriului- Vrem sa realizam un interviu cu ministrul Vasile Ursu.- Care este tema?- Despre infrastructura drumurilor si despre alte probleme spinoase…- Ministrul pleaca la Minsk si va fi tocmai luni.- Puteti sa ne expediati prin fax agenda vizitei domnului Ursu in Belarus?- Incercati sa ma sunati mai tarziu. Puteti telefona la doamna Iuliana Stasiuc, sefa Sectiei relatii internationale si integrare europeana, care ar putea sa va spuna mai mult.Functionara nu a fost de gasit. Desi are doua numere de mobil, domnul Vasile Ursu nu a raspuns la niciunul.Serviciul de presa al Ministerului de Externe si Integrarii Europene- Puteti sa ne organizati o intalnire cu domnul Andrei Stratan, in vederea realizarii unui interviu?- Teoretic da, dar practic nu este posibil, deoarece domnul ministru e plecat in Bulgaria pe doua zile. Imediat cum va reveni din Bulgaria, am sa-i transmit rugamintea dvs. Nu va pot da un raspuns categoric acum.
0