965

Despre "Crisa", "capusta","bratva"...

Tare mare dezmatul care-i in randurile politiei noastre azi. In special in partea de sus a ei. Vezi un tentacul aici. Se zice ca e implicat si papucul cuiva mare-mare in istoria asta. ...Un politist (de rang mare) imi povestea cum isi fac casa capeteniile. Subordonatii capeteniilor primesc sarcini: tu te ocupi de gazonul artificial, tu - de pavaj, tu - te ocupi de bazin, etc. Si n-au ce face - "se ocupa", "sarmanii". Asta la politia economica. La ceilalti politisti, cu excepta celor de la politia rutiera - n-am discutat detalii la rang inalt, dar de privesti mai atent - fuge cate un criminal. Uneori. Din care evadare se hranesc mu-u-ulti, precum si din alte "activitati". De exemplu supravegherea de "incarcaturi" spre Balti or... Apropo de politia rutiera, sa te tavalesti de ras! Cum se explica acest caz, mai recent? E oprit un cetatean strain de catre "agentul de circulatie", e frecat cum trebuie, apoi isi anunta co-"criminalul" (angajat de stat(!) si el) de la postul urmator, aflat in "exercitiul frectiunii" ca ii vine clientul si se poate de scos "kapusta" - min 50 euro. Apoi cand se afla ca deacum stie si procuratura, adica se aprinde focul din acest caz - se cheama cetateanul la 10 seara cu expresia na-ti banii inapoi, nu stim cine a fost, si "zamiali" treaba asta. Eu inteleg cand neghiobii din Politia Rutiera ma opresc pe mine - eu sunt cetatean al tarii, au tot dreptul sa ma amendeze ca, chipurile am trecut la rosu la al doilea semafor dintro intersectie, eu sunt patriot si trebuie sa iert toate prostiile tarii fata de mine, prostii intruchipate in politisti , dar ce are sarmanul cetatean austriac? Asa-i trebuie daca n-a putut sa stea in Austria lui!Nu ma refer numai la zombie care au "activat" prin Kabardino-Balkarii felurite, cumparand pe acolo diplome false si carora li se strange azi, din intamplare, ce-i drept, cureaua la stalp, alaturi de altii zombie care se inlatura la un anumit moment x. Acestea sunt tot atat de vinovati ca si cei care fac regulamente si legi aiurite. Dar... daca stai sa te gandesti, de unde verticalitate la niste rame? E bizar sa vrei sa vezi rame in plan vertical.Deosebirea majora dintre starea de lucruri de astazi si "crasa" + "racket"-ul + activitatea banditilor + incativitatea politiei de acum 15-10 ani e ca azi politia intruchipeaza "crasa" + "racket"-ul + banditii in existenta societatii noastre. Politia a inlaturat hotii in lege si criminalii si le-a preluat activitatile lor. Deosebirea minora - banditeii mai mici au fost stransi un pic si e mai liniste in strada. Dar e o liniste relativa - o liniste pentru acei care n-au nimic.http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=5131
0