726

Hai si Tu la Procuratura!

Chem toti cetatenii care au participat la actiunea din 22 februarie 2008 in care am ingropat “spitirul comunist dictatorial” sa depuna o plangere la Procuratura. Daca politia se plange pe noi, va propun sa ne plangem si noi pe ei!Toti cei care au curaj, pot sa mearga la Procuratura Municipala ce se afla pe str. Armeneasca 96 si sa depuna o plangere pe actiunele politistilor din 22 februarie 2008. Politia ne-a limitat drepturile la libera circulatie, ne-a ingradit dreptul la libertatea intrunirilor si au incalcat dispozitia primariei.Eu am depus o astfel de plangere luni, 17.03.08 si azi deja am fost chemat pentru mai multe detalii.Postezi aici plangerea pe care a am depuso, o modifiacati putin si puteti sa mergeti si voi la Procuratura.Succes!Procuratura Municipiului Chisinau,Domnului procuror - interimar Ion Vicolde la cetateanul Buzu Valeriudomiciliat in XXXPLANGEREimpotriva actiunilor abuzive ale politistilor comise in Piata Marii Adunari Nationale la 22.02.2008Prin prezenta vreau sa reclam incalcarea flagranta a legilor si violarea drepturilor fundamentale ale omului de catre politistii antrenati la data de 22 februarie 2008, orele 11.40, in asigurarea ordinii publice in fata cladirii Guvernului, care prin actiunile lor au comis ingradirea nejustificata si ilegala a unor drepturi fundamentale ale mele, in calitate de cetatean cu drepturi depline al Republicii Moldova.In fapt, la data de 22 februarie 2008, in jurul orei 11.40, ma aflam in Piata Marii Adunari Nationale, unde conform autorizatiei nr. 54-d eliberata de Primaria municipiului Chisinau, aveam dreptul de a face o intrunire publica incepand cu ora 12.00. La ora 11.40 ma aflam in Piata Marii Adunari Nationale nu ca organizator al intrunirii deoarece aceasta urma sa inceapa la orele 12.00, ci ca simplu cetatean - locuitor al orasului Chisinau, unde m-am intalnit cu cativa prieteni. La un moment dat de noi s-a apropiat un barbat imbracat in haine civile si mi-a ordonat pe un ton foarte ridicat ca sa parasesc Piata Marii Adunari Nationale. Barbatul imbracat in civil s-a dovedit a fi d-l Carjanovschi Iurie. Eu stiind ca nu am comis nici o incalcare, am intrebat de ce eu ar trebui sa parasesc Piata Marii Adunari Nationale explicandu-i lui d-l Cirjanovschi Iu., ca eu acuma nu sunt la intrunire ci ca simplu cetatean care nu incalca ordinea publica si ca acuma m-am intalnit cu prietenii doar. Atunci d-l Cirjanovschi mi-a spus ca nu are nici un chef de discutii si ca imediat sa parasesc Piata Marii Adunari Nationale tot odata amenin-andu-ne ca daca nu executam ordinul lui atunci nu vom participa la intrunirea care urma sa aiba loc dandu-ne de inteles ca vom fi retinuti. D-l Cirjanovschi m-a apucat atunci in mod fortat de mana si mi- spus ca are de gand sa aplice forta fizica fata de mine. L-am intrebat pe d-l Cirjanovchi de ce eu trebuie sa parasesc Piata insa d-lui mi-a raspuns ca asa doreste el ca eu sa nu ma aflu pe Piata fiindca el vrea sa faca o nunta cu prietenii lui si eu lui ii amestec si ca el nu vrea sa ma vada. De mine s-au apropiat cateva persoane imbracate in civil care au inceput sa ma impinga pe mine si pe prietenii mei, fortandu-ne astfel sa parasim Piata Marii Adunari Nationale. Domnul Iu. Carjanovschi m-a apucat de brat si cu forta m-a dus afara din Piata Marii Adunari Nationale spunand ca el nu vrea ca eu sa stau aici, ca asa e dorinta lui prin ce consider ca si-a depasit atributiile.La ora 12.00 cand am vrut sa incepem intrunirea, asa precum este scris in autorizatie, desi aveam permisiunea de a petrece intrunirea in Piata Marii Adunari Nationale, politia ne-a ingradit accesul in Piata Marii Adunari Nationale, ceea ce consideram ca actiunile lor sunt vadit nejustificate si ca este un abuz din partea colaboratorilor de politie.Consider ca Politia in persoana domnului Iurie Carjanovschi si a celorlalti colaboratori de politie prin actiunile lor au comis un abuz fata de mine si de prietenii mei ingradindu-ne dreptul la libera circulatie, dreptul la intrunire, pe mine bruscandu-ma si amenintandu-ma, incalcand astfel autorizatia eliberata de Primaria mun. Chisinau, prevederile Legii cu privire la politie si ale Codului deontologic al politistului, fapte care nu sunt compatibile cu activitatea de politist.De aceea rog sa fie luate masurile de rigoare in privinta d-lui Iurie Carjanovschi si a celorlalti colaboratori care au comis aceste actiuni pentru evitarea continuarii abuzurilor si restabilirea ordinii si echitatatii sociale.Toate aceste actiuni pot fi confirmate de catre prietenii mei: XXX,YYY,ZZZ, s.a.Drept dovada a celor relatate poate servi si inregistrarea video efectuata la data si ora sus-indicata pe care o putem prezenta la necesitate.Despre hotararea luata rog sa fiu instiintat in termenii legali la adresa sus-indicata.Va multumesc anticipat.Cu respect,Buzu Valeriu
0