708

"Santaj afectiv"

Jaluimas si n-am cui:Tare m-am mai indispus cind m-am ciocnit, iarasi, de un fenomen pe cale il numesc "santj afectiv" si pe care il consider caracteristic moldovenilor si nu numai. Cred ca si voi va-ti ciocnit cu asa fel de expresii: - nu bei cu mine inseamna ca nu ma stimezi; - nu vii la mine in ospetie insemna ca nu ma stimezi; - nu ma suni inseamna ca nu ma stimezi; - de ce nu mai intri pe la mine? inseamna ca nu ma mai stimezi; si multe alte de genul asta. Cuvinte icarcate, proiectii neverificate care ma pun pe mine in situatie de vinovat si om fara rusine in fata celui care mi-o spune. Nafiga plea ei fac asa, te invinovatesc pentru nimic si te considera un om fara stima fata de ei si se supara fara ca sa le faci ceva... Cind le spui ca nu ai timp si esti ocupat mai tot timpul si mai si ai viata personala pe vrei sa o traiesti asa cum iti doresti... nu plea: - disi nu intri pi la mine prin ospetie. Sii explici si el nu te crede: - daca vrei gasesti timp... insemna ca nu vreu... - aaa nu vrei, ma consideri de nimic...Dupa parerea mea asta este una din bolile societatii noastre... Nu au avut parte de afiliere si acum cind ajung pe la virsta de 40 si ceva de ai si mai mult li se trezeste constiinta ca le lipseste ceva si mornaie si mornaie... Alt caz: - alo, salut bunelu ce mai faci? - a, ti-ai adus aminte de mine... Eu am ajuns la o concluzie trebuie de facut terapie in masa ca sa se schimbe ceva...PS. Si mai e ceva: - tu ji esti psiholag... :( no comment
0