...Cine si cum crede el e urit sau e frumos? si ce argumente...
eu kred ka el yn realitate nu exista, ka sh dumnezeu.. este o ynkhipuire a noastra .. de-a personifika kalitatsile.. sh a le exterioriza sau exproprieta.. Tot rasfoind Diktsionarul de buzunar al Ateistului, pe kare intentsionez s-al kompletez yn Agenda mea, m-am interesat sh de definitsia data .. de acheja aduk kyteva ryndury.. am gasit "Antihrist" che poate fi ka o interpretare al achestuia..
Luchifer:(Antihrist)
conform credintsei creshtine adversarul lui Hristos, care se va instala pe pamynt ynainte de a 2-a venire a achestuia.Yn "revelatsia lui Ioan Teologul" se spune ka puterea A. va fi admisa de dumnezeu pentru ai yncherka pe oameni. Ea va aduche nenorochiri nemaipomenite sub forma de razboaie totale, foamete, epidemii.. sh . ash. m. d. "
ideia atasharii suferintselor lipselor unei persoane/fiintse "luchifer".. este sh ynstrainarea achestora de la propriu EU. Dar totodata asta apare fatala kynd noi ynstrainam sh kalitatsile bune unei fiintse "dumnezeu" .. astfel konsideryndu-ne yntodeauna inferiory.. indiferent de rezultatele noastre sh situatsia aktuala.. Politika religioasa s-a folosit yntodeauna ka o arma edukativa de subjugare a spiritului sh gyndirei libere.. experimentata pe larg yn timpul colonizarii noilor kontinente.. (acheiashi sursa) .. sh are sh suport logik..
Adevarul e ka nu exista rau sh bine separat sau dualitatea de bine sh rau, fiekare implika subiektivism sh referintsa.. fakynd adevarul relativ.. adika dependent de referintsa.. Realitatea este unika .. este sh bine sh rau ympreuna.. la fel kum s-a ajuns yn Fizika asupra dualitatsii LUMINII .. ka partikula sh ka unda .. Raul sh binele este o ynchipuire yn conshtiintsa noastra de kare treb sa ne debarasam.. depashindu-l .. prin privirea komplexa .. che yn analiza noastra nu ar neglija nichiuna din ele .. chi le-ar pune fatsa yn fatsa.. :)
ideia de baza draga mea.. ka istoria mentsioneaza acheste evenimente ynka ku aparitsia omului ka fiintsa kolektiva .. ka fenomen natural, de divergentse sh neyntselegere yn diskutsia intereselor .. sh ele nu pot fi folosite drept indichiu al NOII EPOCHI .. nichidekum .. dar da marog.. faza asta shi-a avut efekt yn masele populare putsin informate.. che la moment este praktik partsial ynlaturata de kompania GLOBALIZARII informatsionale .. :)
murometzyx...eu cred ca el yn realitate nu exista...
pai da intrebarea era alta ca atare:) dar totusi citesc cu interes ce ai spus, sincer nici nu m-am asteptat de la tine un asa roman :) apropo, eu tot cindva scriam ca si tine, si sincer asta mi-a incurcat mult ulterior cind aveam nevoe sa scriu normal dupa normele ortografice.
vavik...0 cred ca e frumos fizic ji urit intern asta dupa cite...
nu am nici eu alta parere ca atare caci el era un inger dar ingerii erau toti perfecti. Dar si cu ce ocazie sa fie el urit? nu are cum fi, asta doar noi oamnenii putem sa aberam si sa punem coarne si cozi:)
NOTA. Daca cineva citeste asta, trageti atentia la intrebare eu am spus Lucifer ci nu intruchiparea fiarei.
stralucitor si rece
frumos si cinic
orbitor dar si la care nu vrei sa privesti
Supremitatea buna este Dumnezeu, supremitatea rea, Lucifer. si Lucifer tot isi are ingerii sai care il ajuta in lucrarea sa satanica.
amin!
Lucifer - super sexy!!! hehe!