Serviciile comunale / Комунальные услуги
Propun tema sa fie pentru intrebarile si problemele care apar cu aceste servicii si organele care raspund de ele!Iata problema mea:Am vrut simbata sa achit serviciile comunale si... am vazut ca in factura de la union fenosa au inclus "consum lift" si "consum LUC", sunind si ntrebind la dinsii ce inseamna toate acestea, mi-au spus: lift - plata pentru ebergia electrica consumata de catre ascensor, iar LUC energia de pe scara. In factura de la Infocom de asemenea este "Energie electr. scara" , dar la union fenosa mi-au spus ca la infocom e recalcul pentru luna mai, iar union fenosa a a inclus taxa pentru luna iunie. Ei bine... m-am facut ca i-am crezut si... cel mai important: de ce Union Fenosa mi-a inclus in factura Consum lift, daca eu traiesc la etajul 2 si nu ma folosesc de lift. Deja de citiva ani nu achit liftul si infocomul sau liftservice (nu stiu cine-i responsabil) nu imi mai include aceasta taxa nici intr-o factura!Mergind la "ЖЭК" (sau SEl, matinca asa se numeste :) mi-au spus ca intr-un raport facut anul acesta de catre liftservice, a fost specificat ca (cel putin in sectorul meu) nici intr-un bloc locativ nu lucreaza liftul la etajul 2!!! Si ca ei la nimeni nu iclud aceasta taxa daca persoanele traiesc la etajul 1,2... (mai de parte nu m-am interesat). Deci? Daca cindva am avut de umblat si clarificat ca sa fiu scutit de taxa pentru liftul pe care nu-l foloseam, si plus la asta exista si acel raport unde e specificat ca la etajul 2 (in cartierul meu cel putin) lifturile nu functioneaza, de ce Union Fenosa asa primitiv a inclus acest tarif? Chiar asa de prosti sunt cei de acolo? Nu au putut sa se consulte cu organele enumerate mai sus? oare nu este inmeni la Union Fenosa care traieste la etajul 2? Chiar asa mari "dauni" lucreaza in cantora sheia? Se primeste ca trebuie din nou sa imblu prin careva firme/organe ca sa le aduc certificat ca eu nu ma folosesc de lift!Astept parerile/solutiile voastre si... discutam la tema!