682

...trei...

Nu stiu daca aici este locul unde as putea afla raspunsul la o intrebare care ma framanta de mult timp. Intrebarea este:-Care ar fi motivul logic pentru care, in diverse povestiri, o fiinta cu puteri miraculoase se ofera sa indeplineasca 3 dorinte.De ce a fost aleasa cifra 3 si nu 1 sau 2 sau 4, etc ?- De ce se spune in popor ca o minune dureaza doar 3 zile?- De ce omul este trup - suflet - spirit?- De ce spunea Iisus ca va construi templul in 3 zile?- De ce Iisus a inviat a treia zi?- De ce Petru s-a lepadat de Iisus de 3 ori si tot de 3 ori a fost intrebat de Mantuitor daca Il iubeste?- De ce crestinii (ortodocsi) au ales ca gestul de inchinare sa fie facut cu 3 degete unite (degetul mare, aratatorul, inelarul), iar celelalte adunate in palma?E incitant pt mine sa descopar un (posibil) raspuns. De-a lungul vietii, prin evenimentele traite, si apoi prin numerologie, am descoperit ca cifra 3 este o cifra ce m-a insotit in momente importante pt mine; Simt ca exista totusi o logica pe care eu nu am reusit sa o descopar, pana acum.
0