Capitala Nordului - Balti
Astazi am intreprins o calatorie de serviciu la Balti, la Curtea de Apel din orasul respectiv. Deoarece sedintza era la ora 9, si, ajungand la 8:30, am hotarat sa mancam in pizzeria situata in imediata apropiere a instantzei. Orarul de lucru: 8:00-23:00, la ora 8:45, pe un ton foarte nepoliticos ni s-a raspuns ca pizzeria e inchisa, si ca dak vrem, sa ashteptam afara. Evident, am incercat sa gasim alt local unde sa luam micul dejun. Dupa ce am cutreierat toate localurile de prin imprejurimi, am decis in cele din urma, sa cumparam cateva placinte, chefir dintr-o alimentara practic parasita... Dupa sedinta, am hotarat sa bem cate o cafelutsa, si din pacate am avut aceasi soarta, apeland in cele din urma la vanzatorii ambulanti. Deoarece nu prea aveam bani in cont, am hotarat sa cumpar o cartela de reincarcare din reprezentantza Voxtel in orashul respectiv, si cand colo, ghinion, la ora 10:00 localul respectiv era inchis, deshi trebuia sa fie open de la ora 8:30... Si inca ce am observat straniu, oamenii se sfiesc sa raspunda si sa vorbeasca in romana, deshi se vedea clar ca sunt moldoveni, si ca inteleg perfect limba romana... Se pune intrebarea, care nnah capitala a nordului, daka nu ai unde lua dejunul normal, toti vb in rusa de parca ar fi o gubernie a Rusiei, deshi inteleg limba romana, localurile se deschid pe la ora 10, in cazul in care ai norok, atitudinea fata de potentialul client eu sub orice critica, caro4 Moldova...PS: Poza e facuta de pe vitrina unei pizzerii proaspat deschise...