768

cronica de carte

am o idee...sa facem o croniuca de carte..scurte anotatii sau chiar comentarii intregi la carti care le-am citit..va fi o recomandare pentru alti cititori...incep primul... Simon de Beauvoir "toti oamenii sunt muritori"... o carte existentialista, in sens ca atat conflictele, cat si ideile, subiectul se inscriu in paradigma existentialista...se simte influienta lui Sarte aproape in fiecare rand...probelema principala, dupa mine, e cea a Celuilalt, a Altului..doar ca...Altul e NEMURITOR...cum il privesc muritorii: in mod identic, il invidiaza..altul desi e acelasi om ca si ceilalti e totusi altul, din perspectiva temporala...un altul care regreta nemurirea sa, intrucat asta il face sa nu inteleaga oamenii, sa nu iubeasca decat clipe...nici placerea descoperirii, nici cea a dragostei nu-l poate readuce in prezent pe Altul..Altul ramane vesnic, doar EU-l e temporar, chiar dace e foarte activ....nu am citit cartea pana la capat...nu stiu daca are happy-end...cred ca asa e mai bine...voi spune daca mai cred acelasi lucru dupa ce o termin...primele 80 de pagini sunt extraordinare, pe urma actiunea e cam de umplutura...nervi...perseverenta
0