2162

Dreptul-principala veriga in consolidarea statului

Ne-am dat seama cu totii ca statul poate functiona, progresa daca este intr-adevar un stat de drept, nu numai scris in Constitutie. Este Moldova un stat de drept??
0
acirom06 Марта 2005, 00:13
A
acirom06 Марта 2005, 00:13
...Ne-am dat seama cu totii ca statul poate functiona,...

si care e cauza deschiderii acestei noi rubrici ?

0
  • 0
  • 0
jorjel106 Марта 2005, 00:22
J
jorjel106 Марта 2005, 00:22
...Ne-am dat seama cu totii ca statul poate functiona,...

shi vrei sa spui ca in republica moldova constitutsia nu se respecta?

0
  • 0
  • 0
acirom06 Марта 2005, 16:04
A
acirom06 Марта 2005, 16:04
jorjel1
...0 shi vrei sa spui ca in republica moldova constitutsia...

vrei sa spui ca se respecta ? sau nu prea am inteles ideia ?

0
  • 0
  • 0
jorjel106 Марта 2005, 18:37
J
jorjel106 Марта 2005, 18:37

eu cred ca constitutsia se respecta...
de ce credetsi ca nu se respecta?

0
  • 0
  • 0
acirom06 Марта 2005, 20:39
A
acirom06 Марта 2005, 20:39
jorjel1
...eu cred ca constitutsia se respecta... de ce credetsi...

aha constitutia se respecta si la raspundere sut trasi doar hotii de buzunare
pe cind coruptia si mita sunt in floare la noi in RM !

0
  • 0
  • 0
jorjel106 Марта 2005, 21:24
J
jorjel106 Марта 2005, 21:24
acirom
...aha constitutia se respecta si la raspundere sut trasi...

Da despre asta se diskuta mult.. shi lumea shie de asta! Insa de demonstrat este aproape imposibil... Nu potsi trage la raspundere pe cineva fara ca sa potsi demonstra ca e vinovat!
In final iese ca fiecare procedeaza corect... Si totul se respecta!

0
  • 0
  • 0
Administrator@@_08 Марта 2005, 14:03
A
Administrator@@_08 Марта 2005, 14:03

De ce a aparut tema? Daca constitutia functioneaza, atunci functioneaza corect, are limite si caracteristici progresiste pentru a apara interesele poporului?
"Nu potsi trage la raspundere pe cineva fara ca sa potsi demonstra ca e vinovat!" Da, se prezuma ca nimeni nu este vinovat...insa trebuie sa fie efectiva procesul de investigare...
Care este baza dreptului in RM? Are un specific?

0
  • 0
  • 0
acirom08 Марта 2005, 23:35
A
acirom08 Марта 2005, 23:35
jorjel1
...demonstrat este aproape imposibil......

de demonstrat este foarte posibil....problema este ca nu ai cui sa demonstrezi...intelegi ? ce folos e ca stii una sau alta daca nu ai la cine sa te adresezi... si kiar si daca te adresezi cuiva ce o sa iti ajute asta daca plingerea ta se va pierde in urmatoarea zi (iti spun asta din propria experienta)
In ce priveste problemele majore ca sa iti faci cystig de cauza ai nevoe de foarte multe mijloace ca sa poti razbate pina in ultima instanta dupa toate nedreptatile pe care ti le fac....

0
  • 0
  • 0
Administrator@@_09 Марта 2005, 20:50
A
Administrator@@_09 Марта 2005, 20:50

Sa incercam sa analizam niste cazuri administrative sau economice.Incearca sa dai in judecata Politia Economica, sau Garda financiara, chiar daca sunt 2 denumiri diferite...dar care indeplinesc aceleasi atributii...incearca sa-i dai in judecata pe ei, atunci cand vin pe la magazine alimentare si cer bani, sub pretextul de taxa de stat...sau niste sticle de coniac...taxa care in constitutie nu exista si nu vin prin cerere orala, sau factura orala, ci numai in scris, precum vine factura de la Union fenosa, Gaze..si altele..nicaieri nu este stipulata taxa astor institutii...nu vreau sa-i enumar pe toti...printre care si pompierii...sau statia de dezinfectare care cer pe semestrru de la 180 de lei, si nu vin sa faca absolut nimic...lucruri stupide se intimpla in Moldova...sunt 24 de organizatii de tipul asta... care fac "controale"... Chiar politistul de pe sector mi-a spus ca este impus de Ministerul afacerilor interne sa faca intr-o zi pana 6-8 cazuri, procese verbale...adica sa mearga si sa ceara bani..."de protectie"...Incearca sa-i dai in judecata...ca te trezesti a doua zi cu amenzi noscocite, sau in cel mai rau caz cu inchidere intreprindere...De altfel, din cauza "statului"...Statul e un cacat, imi cer scuze de comparatie... dar asa...Moldova e un rahat... recunoasteti! Dreptate nu exista... poate numai in teorie...cel putin la noi.

0
  • 0
  • 0
lexus®11 Марта 2005, 22:46
L
lexus®11 Марта 2005, 22:46

moldova noastra conform constitutiei este un stat subteran [suveran] si indeferent [tipo independent], iaka cum este...

0
  • 0
  • 0