879

Si cireasa din varf: Ion Milos

Mai vreti poezie? Mai na. Ioan Milos (asa-mi place mie sa-i zic)Asa moare timpul Iubesti sotia copiii tara Muncesti Faci bani Asa moare timpul si viata Asa devin armasarii Cai cuminti de tractiune Si taurii, boi bogati Cumperi lucruri si vise Anii trec peste tine ca norii Frumos Minunat Deodata Incepe marul sa se strice Si vantul sa bata Nu mai indraznesti sa privesti indaratul Nu mai vezi nimic inainte Cuiburi goale in jurul tau Auzi lupii zadarniciei cum urla Sa ai de toate si sa nu fii nimic Vrei sa fugi de tine De lume De frunze Nu mai poti Esti singur DRAGOSTE PE APA (Аббат, про тебя!!:)) )Ori de cate ori intalnesc o femeie frumoasa Imi lasa gura apa Ma arunc ca o torpila In apele ei teritoriale Si nu ma las Pana nu-i cuceresc toate malurile O imbat repede cu apa rece Si ne scaldam Ne scaldam Ne scaldam Pana nu cadem in apele somnului Atunci ma baga Ea pe mine la apaSi ma tine Ma tine Ma tine Pana mi se inmoaie toate madularele Apoi ma azvarle ca pe o piatra seaca Pe apa Sambetei Ce vine pe apa Pe apa se duce Zice Si dispare razand in larg VIOARA NEFACUTA [fragment] ...Nu exista fericire sus la vulturi Mi-am zis Tot ce este Creste de jos Din pamant De sus vin doar caderile Nu-mi mai pasa de Hegel Nici de Imperativul Categoric al lui Kant Cine se mai gandeste la izvor Cand se scalda-n mare...
0