Faceți curățenie generală înainte de sărbători sau apelați la firmă? Experiențe reale în Chișinău
Salut tuturor,
Am o curiozitate sinceră: voi cum procedați înainte de sărbători sau la schimbarea sezonului? Faceți curățenie generală singuri sau apelați la servicii profesionale?
Eu am crescut cu ideea că „înainte de sărbători casa trebuie să lucească”. Geamuri spălate, dulapuri reorganizate, bucătărie curată lună, baie impecabilă. Doar că, pe măsură ce programul devine tot mai aglomerat, încep să mă întreb cât de realist este să faci totul singur.
Curățenia generală nu e același lucru cu întreținerea
Întreținerea săptămânală e una: aspirat, șters praf, spălat pe jos. Dar curățenia generală înseamnă alt nivel:
- Spălat geamuri interior/exterior
- Curățat calorifere, plinte, colțuri
- Degresat hotă și mobilier de bucătărie
- Spălat pereți sau uși
- Curățat în spatele și sub mobilier
- Dezinfectare baie la nivel profund
Și aici începe adevărata provocare: timp + energie.
Cât durează, realist?
La mine, ultima curățenie generală a însemnat două zile aproape complete. Iar la final eram atât de obosit încât nu mai aveam chef de nimic.
În plus, oricât de mult te străduiești, parcă tot rămân detalii care nu ies perfect – urme pe geamuri, colțuri neglijate, zone greu accesibile.
Merită să externalizezi?
Am discutat cu câțiva prieteni care apelează constant la firme de curățenie, mai ales înainte de sărbători. Argumentele lor au fost simple:
- Timp câștigat
- Rezultat mai uniform și mai profesionist
- Mai puțin stres înainte de evenimente importante
Am început să caut opțiuni în Chișinău și am dat peste servicii de curățenie profesională care oferă inclusiv pachete pentru curățenie generală.
Nu am comandat încă, dar analizez serios opțiunea, mai ales că uneori costul poate fi justificat dacă pui la socoteală timpul și efortul.
Ce mă interesează înainte să aleg
- Prețul final și dacă este fix
- Ce exact este inclus în pachet
- Cât durează intervenția
- Dacă folosesc soluții profesionale sigure
Întrebarea pentru voi
Voi cum procedați?
- Faceți singuri curățenia generală?
- Ați apelat la firmă și a meritat?
- Cât ar fi un preț „corect” pentru un apartament obișnuit?
Chiar sunt curios de experiențe reale, mai ales de la cei care au încercat ambele variante.