105

​Soluții Naturale Pentru Combaterea Păducilor de Găină în Cotete

Combaterea de găină în cotete poate fi realizată eficient și în mod natural, fără a recurge la utilizarea produselor chimice agresive, scrie www.agromedic.ro

Iată câteva soluții naturale pe care le puteți utiliza pentru a scăpa de păduchi: 

Praful Natural de Diatomee: Praful de diatomee este un remediu natural eficient împotriva păducilor de găină. Acesta constă în praf fin de fosilă de alge marine și este non-toxic pentru păsări și oameni. Praful de diatomee poate fi aplicat în cotete și în jurul acestora pentru a elimina și preveni infestarea cu păduchi. Vezi aici solutie naturala pentru paduchi


Pulverizarea cu Uleiuri Esențiale: Uleiurile esențiale, precum uleiul de lavandă, mentă sau neem, au proprietăți repelente pentru păduchi și pot fi pulverizate în cotete pentru a descuraja infestarea. Amestecați câteva picături de ulei esențial în apă și pulverizare soluția pe pereți, podele și în alte zone unde se pot ascunde păduchii. 

Băi cu Uleiuri Esențiale: Adăugarea uleiurilor esențiale în apa de baie a păsărilor poate ajuta la eliminarea și prevenirea infestării cu păduchi. Amestecați câteva picturi de ulei esențial în apă de baie a păsărilor și lăsați-le să se scufunde timp de câteva minute pentru a elimina păduchii și pentru a calma iritația pielii. 

Măsuri de Igienă și Curățenie: Menținerea unui mediu curat și igienic în cotete este crucială pentru prevenirea infestării cu păduchi. Curățați cotetele în mod regulat, înlocuiți asternutul și îndepărtați orice materiale organice sau resturi care ar putea servi ca loc de reproducere pentru păduchi. 

Prin adoptarea acestor soluții naturale și măsuri preventive, puteți proteja sănătatea și bunăstarea păsărilor dvs. și puteți menține cotetele curate și sigure.

0