969

​Cea mai bună îngrijire pentru castraveți după plantare

Castraveții sunt o alegere excelentă pentru grădina ta, deoarece au nevoie de puțină îngrijire și cresc destul de repede, astfel încât să poată bucura de o recoltă bogată. 

foto: pixabay.com/ro

Când au șase sau mai multe frunze, puteți începe să retezați punctele de creștere. Acest lucru va stimula lăstarii laterali, care, probabil, vor da fructe mai târziu, scrie agrostiri.ro

Ingrijirea castraveților 

1.Udarea 

Castraveții au nevoie de o udare bună. Cel puțin 3-5 cm de apă pe săptămână, păstrând solul ușor umed. Dacă vremea este caldă, uscată nu a plouat aproape deloc - este posibil să fie nevoie să îi udați mai des. Lipsa unei udări bune va duce la fructe cu aspect ciudat și amare. Când udați, păstrați frunzele uscate, deoarece astfel veți preveni apariția bolilor. Furtunurile de udare și sistemele de irigare prin picurare sunt ideale în acest scop. Puneți mulci la baza plantelor pentru a reține umiditatea in sol.

2. Hranire 

Odată ce au apărut primele flori vi au dezvoltat stoloni, fertilizați regulat plantele de castraveți. hrăni cu compost sau cu gunoi de graj învechit la fiecare două-patru săptămâni. Cel mai bine este să folosiți îngrășăminte organice ori de câte ori este posibil. 

3. Erbicidarea 

Pentru a proteja plantele de daune, este foarte important să erbicidam grădina de acasă. Boala de ofilire bacteriană, care este răspândită de gândaci pe castraveți, este adesea găzduită de buruienile din jur. Fiți atenți la bolile frunzelor, la cicatricile de pe tulpină și la pagube pentru a lua măsuri în timp util, dacă este necesar. Răspândirea bolii poate deteriora rapid plantele.

Cteste si: Castraveții cresc mici, goi pe dinăuntru și cu forme ciudate? Vezi care e motivul

4. Plantarea in comun

Castraveții trebuie să fie polenizate pentru a fructifica. Plantarea de flori prietenoase cu polenizatorii în jurul grădinii de legume este esențială pentru o recoltă reușită. Dacă nu respectați această condiție - grădinarii vă avertizează că cel mai probabil veți obține flori, dar fără fructe sau fructe cu forme ciudate. Plantele însoțitoare potrivite sunt fasolea, mazărea, porumbul sau broccoli. 

5. Polenizarea manuală 

Polenizarea manuală poate fi necesară dacă planta nu dă fructe. Se face cu ușurință cu un tampon de bumbac. Cel mai bine este să o faceți dimineața devreme, când florile sunt deschise. Transferați polenul de la florile masculine la cele feminine. Florile feminine sunt cele care product fructe.

0