1141

Obținerea cetățeniei române în Moldova

Cine poate pretinde la cetățenia României?

Dreptul de a dobândi statutul de cetățean al României este confirmat la nivel legislativ: «Cetăţenia română se poate acorda şi persoanelor care au pierdut această cetăţenie, precum şi descendenţilor acestora până la gradul II inclusiv şi care cer redobândirea ei, cu păstrarea cetăţeniei străine şi stabilirea domiciliului în ţară sau cu menţinerea acestuia în străinătate, dacă îndeplinesc în mod corespunzător condiţiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) - e).» - Articolul 10 din Legea cetățeniei române. Pentru a beneficia de program și a obține cetățenia română în conformitate cu cerințele legislative ale țării, este necesară realizarea unui lucru juridic aprofundat. De aceea merită să solicitați ajutorul profesionist al specialiștilor calificați, care cunosc în totalmente procesul de obținere a cetățeniei române. Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md – partenerul dumneavoastră sigur pentru obținerea cetățeniei române și a tuturor beneficiilor pe care le oferă statutul de cetățean UE!

Dacă dumneavoastră încă nu ați început să colectați pachetul de documente pentru obținerea cetățeniei române, vă propunem să faceți asta chiar acum! Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md oferă un ajutor multilateral în pregătirea documentelor pentru primirea pașaportului român. Noi avem 11 ani de experiență în domeniul consultanței migraționale și o echipă compusă din cei mai buni juriști, calificați corespunzător. 

Legislația română reglementează strict categoriile de persoane, care au dreptul de a pretinde la redobândirea cetățeniei române, cu posibilitatea de a păstra cetățenia țării de domiciliu. Pentru a concretiza dacă dumneavoastră faceți parte din această categorie de cetățeni, adresați-vă companiei noastre, telefonând la numărul indicat pe site sau vizitând oficiul nostru personal. 

Acte necesare în primul rând, pentru obținerea cetățeniei române: 

 • Pașaportul dumneavoastră 
 • Originalele și copiile actelor de stare civilă
 • Cazier judiciar din țara de domiciliu
 • Procura pe numele juristului companiei

În cazul în care anumite acte lipsesc, pentru restabilirea lor este necesar să oferiți datele de la Starea Civilă. 

Lista completă de documente (originale și copii notariale) 

 • pașaportul;
 • buletinul;

Certificate: 

 • de naștere;
 • de căsătorie/divorț;
 • de naștere/deces a părinților;
 • de căsătorie/divorț a părinților;
 • de naștere a bunicii și bunelului;
 • de căsătorie/divorț a bunicii și bunelului.

Declarații: 

 • Originalul și copia legalizării notariale/consulare cu declarația prin care confirmați că anterior nu ați încercat să redobândiți cetățenia română;
 • Originalul și copia legalizării notariale/consulare a declarației dumneavoastră, cu privire la non-implicarea în evenimentele care provoacă dezordinea publică și pune în pericol securitatea națională.
 • Originalul și copia legalizării notariale/consulare a declarației pentru redobândirea cetățeniei române, unde declarați intenția de a păstra domiciliul în străinătate sau de a stabili domiciliul în România.

Dumneavoastră trebuie să știți că: 

  1. cererea trebuie depusă personal sau prin reprezentant, în cazul în care acesta poate confirma transferul de responsabilitate;
  2. cetățenii Republicii Moldova, a căror acte de stare civilă sunt de model vechi, au nevoie să solicite duplicatul lor;
  3. cetățenii altor țări au nevoie să facă o traducere notarială a certificatelor, pe care le-au primit de la oficiile locale de Registru.

Avantajele colaborării cu Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare.md 

  1. Legal și sigur. Dirijăm dosarul clientului în baza procurii notariale și acționăm exclusiv în baza condițiilor legale.
  2. Însoţire -VIP. La toate etapele, cu dumneavoastră va fi juristul nostru- vorbitor nativ. Aceasta va diminua neînţelegerile la ambasadă.
  3. Abordare individuală. Analizăm detaliat problema clientului, căutăm soluția optimă și propunem condiții avantajoase pentru încheierea contractului cu privire la serviciile prestate.

Atrageți atenția: dacă vă aflați în afara RM, oricum puteți beneficia de serviciile companiei noastre. Pentru asta este necesar să vă adresați Ambasadei RM și să înregistrați procura. De asemenea, puteți face asta la notarul tării în care locuiți. 

Faceți un singur pas în întâmpinarea visului dumneavoastră chiar azi și deschideți noi posibilități pe care le puteți obține prin cetățenia română, dobândită împreună cu Centrul Multifuncțional de Documente Emigrare md! Cu noi veți primi cetatenie romana ușor, rapid și legal.

0