1442

Șoseaua Balcani va fi reabilitată

Ministerul Economiei şi Infrastructurii, de comun cu Administraţia de Stat a Drumurilor, planifică executarea unor lucrări de reabilitare și extindere a drumului național M1: frontiera cu România–Leușeni–Chișinău–Dubăsari–frontiera cu Ucraina. Pe o porţiune de 700 de metri, de la kilometrul 95.3 până la 96.0, drumul va fi extins cu încă două benzi de circulaţie. 

Potrivit informaţiilor, ca urmare a majorării esenţiale a fluxului de transport, inclusiv a transportului de mare tonaj, podurile rutiere existente, amplasate pe sectorul drumului M1 km 95.3-96.0 (parte componentă a centurii de ocolire a mun. Chişinău) au fost supuse unor sarcini excesive, astfel încât acestea au început să degradeze prematur, scrie autoblog.md 

În scopul asigurării fluidităţii fluxului de transport şi luând în considerare necesitatea supra lărgirii părţii carosabile de la 2 la 4 benzi de circulaţie, a fost elaborată documentaţia de proiect pentru modernizarea şi extinderea nodului rutier existent amplasat la km 95.3-96.0. Drept urmare, pentru implementarea proiectului sunt necesare terenuri adiţionale.

autoblog.md

0