61

Povestea băiatului care suferă de o boală unică în Moldova

Alexandru, un copil de 14 ani din Republica Moldova, suferă de o boală extrem de rară în lume și unica în țară. Băiatul are o înălțime de doar 90 de cm. 

Cea mai mare parte a zilei, Alexandru şi-o petrece acasă, unde îşi aşteaptă mama sau sora de la muncă. În apartament are scăunelul lui de ajutor, poate să-şi pregătească singur un ceai sau să lucreze la calculator. Este un băiat descurcăreţ, gîndeşte ca un adolescent, însă suferă din cauza bolii sale, se arată într-un reportaj realizat de TVR Moldova. 

Alexandru a mers cîţiva ani la şcoală, însă, pentru că adesea se îmbolnăvea, mama lui a hotărît să-l ţină acasă. Zilnic vine cîte un profesor cu care face ore sau primeşte o mînă de ajutor de la sora lui mai mare. 

În toţi aceşti 14 ani de viaţă, familia lui Alexandru a bătut pe la zeci de uşi, s-au consultat, în măsura posibilităţilor financiare, cu mulţi specialişti. S-a reuşit doar să se excludă nanismul, anomalia genetică întîlnită la persoanele pitice. Cel mai mult, însă, spune mama băiatului, suferă din cauza răutăţii semenilor şi lipsa prietenilor.

unimedia.info

0