197

Vinul moldovenesc e tot mai apreciată în lumea largă

Licoarea lui Bachus, din R. Moldova e tot mai apreciată în lumea largă, din China pînă în America. Vinurile moldoveneşti au depăşit graniţele Europei şi devin un produs de succes prin varietate şi buchetul de arome unic. 

Într-un loc unde vezi sute de sortimente de vin, sfaturile unor somelieri te ajută să te "orientezi". 

Sec, demisec, alb, roşu sau roze, mai proaspăt sau abia scos din cramă după ani de zile în care a stat ca să ajungă la maturitate. Peste două sute de feluri de vin sînt expuse de producătorii de vin pentru cei care şi-au propus să deguste din licoarea lui Bachus. Şi nu orice fel de licoare, ci una cu istorie în spate. 

Privind paharele de vin scăldate în soare, în căutarea urmelor de lacrimi sau picioruşe lăsate pe sticlă, recunoşti din prima privire calitatea produsului. În spatele lor sînt însă multă muncă, pasiune şi tradiţie. Solurile fertile, soarele generos, umezeala potrivită şi bineîneţeles, butoaiele perfecte. 

Aşa au luat moldovenii spuma premiilor la vinuri, peste tot prin lume. 

În ultimii ani, vinurile moldoveneşti sînt tot mai cautate de străini. Numai anul trecut, din Republica Moldova s-au trimis în toată lumea peste 140 de milioane de litri. Adică, 90% din producţie merge la export. 

Festivalul Vinul Moldovei este la a doua ediţie. Degustările continuă şi astăzi. 

tvrmoldova.md

0