1482

Un concert dedicat valorilor folclorice a avut loc Chișinău

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în comun cu Centrul de activități extrașcolare ”Curcubeul” din sectorul Rîșcani, municipiul Chișinău, a organizat sîmbătă, 14 septembrie, un concert cu genericul „Moștenirea folclorică pentru generații”, informează MOLDPRES. 

Potrivit organizatorilor, evenimentul face parte dintr-un șir de acțiuni culturale prilejuite de împlinirea a 130 ani de la fondarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală. Concertul se încadrează în programul Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP) – 2019. În acest an, ZEP are ca subiect ”Patrimoniul artelor și divertismentului european”, domeniu ce include sportul, fotografia, circul, tîrgurile, artele vizuale, cinematografia, radioul și televiziunea etc. 

În program au fost incluse cîntece și dansuri tradiționale bulgărești, prezentate de formația folclorică „Rosna kitka” din satul Dobroplodno, regiunea Varna, Bulgaria, conducător artistic Vasilka Kustadinnova. Formația folclorică „Ízvorce” din satul Victorovca, raionul Cantemir, condusă de Valentina Postică și formația „Văglence” din Chișinău, în frunte cu folclorista de origine bulgară Anna Pagur. 

Totodată, spectacolul a cuprins cîntece și dansuri populare moldovenești, readuse în scenă de formația „Zîmbetul” de la Centrul de activități extrașcolare „Curcubeul” din sectorul Rîșcani, municipiul Chișinău, conducător Marina Sîrcu, și de formația folclorică „Moștenitorii” de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din capitală, condusă de Valeriu Chiperi, Maestru în Artă. Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia de înmînare a diplomelor de participare.

moldpres.md

0