64

Veceu cu oglinzi, apă caldă și lavoar într-un parc din capitală

Un veceu dotat cu lavoare, oglinzi și apă caldă a apărut în parcul Alunelul din capitală. Deocamdată acesta este închis, dar urmează să devină funcțional de săptămâna viitoare, scrie protv.md. Potrivit sursei citate, inițial intrarea va fi gratuită, apoi autoritățile municipale vor stabili o taxă. Mai mult, potențialii clienți vor trece de turnichet înainte de a folosi toaleta.

Veceul va funcționa între orele 8 și 23:00. Toaleta are o încăpere aparte pentru persoanele cu dizabilități.

Alte șapte veceuri dotate și cu camere de supraveghere vor fi instalta în parcurile La Izvor, Valea Morilor, Valea Trandafirilor, dar și în parcul Râșcani. 

Mai devreme, AGORA a scris că un veceu privat a apărut în parcul „Valea Trandafirilor”, asta deși Primăria Chișinău spunea că va instala unul municipal. Deși autoritățile municipale spuneau că vor construi din propriile resurse un veceu în același parc, acesta întârzie să apară. „O să mă interesez și o să vă spun de ce până astăzi nu este funcțional”, a menționat Ion Burdiumov.

Anterior, AGORA scria că în Chișinău sunt 17 veceuri publice. Dintre ele, 2 sunt scoase din folosință și 2 sunt nefuncționale. Din cele 13 rămase, 11 necesită reparație capitală. În timp ce Australia are până și o hartă a celor 19.000 de toalete publice din țară, accesibilă de pe telefonul mobil, în Chișinău oamenii se tem să intre în veceurile publice.

agora.md

0