866

Locuitorii unui sat din raionul Orhei, revoltați din cauza unei gropi de gunoi

O groapă de gunoi a devenit mărul discordiei în localitatea Berezlogi din raionul Orhei. Sătenii se declară indignați de faptul că autoritățile locale nu-și asumă responsabilitatea pentru buna gestionare a zonei de depozitare a deșeurilor. La solicitarea oamenilor din localitate, Comisia de Sănătate Publică a raionului Orhei, împreună cu Președintele raionului au mers la fața locului pentru a evalua situația.

Deși de facto groapa de gunoi se află la o distanță de aproximativ 100 metri de casele oamenilor, în acte ea are statut semi-oficial, informează Provincial.md.

În urma examinării situației, comisia de inspecție a ajuns la concluzie că zona de depozitare a deșeurilor trebuie să fie amenajată, îngrădită și dotată cu sistem de drenaj pentru scurgerea apelor, periodic compactată și să corespundă unei liste întregi de standarde.

Problema gropilor de gunoi este comună pentru mai multe localități din țara noastră. AGORA amintește că săptămâna trecută accesul autospecialelor către groapa de gunoi din localitatea Țânțăreni, raionul Anenii Noi, a fost blocat de un grup de protestatari. Manifestanții au împărțit șoferilor foi volante, pe care scria că nu mai pot transporta deșeuri din Chișinău la Țânțăreni.

agora.md

0