784

ANSA a deschis anchetă, după ce mai multe persoane s-au intoxicat la o petrecere

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a deschis o anchetă, după ce mai multe persoane s-au intoxicat la o petrecere care a avut loc în Chișinău. Deocamdată, nu au fost depistate încălcări.

Potrivit unui comunicat emis de ANSA, inspectorii instituției au mers la fața locului, unde a fost deschisă o anchetă epidemiologică.

„În rezultatul investigațiilor s-a constat că produsele alimentare achiziționate erau însoțite de documente de proveniență și de calitate, fapt ce atestă trasabilitatea acestor produse. Fluxurile tehnologice corespund normativelor în vigoare. Personalul antrenat în manipularea produselor alimentare dispune de certificate medicale”, a mai menționat instituția.

Totuși, ANSA a subliniat că ancheta este încă în derulare. „Odată cu finalizarea examenelor de laborator și elucidarea tuturor circumstanțelor, va fi stabilită cauza intoxicației”, se mai arată în comunicat.

Deși Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a spus că 37 de persoane, printre care un copil, au ajuns la spital după petrecerea din 10 august, de la o sală de festivități din Chișinău, ANSA a anunțat cifra de 38 de petrecăreți internați. Alte cinci persoane sunt monitorizate de medic la domiciliu.

agora.md

0