757

Parlamentul pregătește un proiect de lege prin care vrea să reducă termenul de exploatare a autobuzelor

Deputatul Petru Frunze a elaborat un proiect de lege prin care vrea să reducă termenul de exploatare a autobuzelor. Această ideea urmează să supusă consultărilor publice.

„Circa 98% din autocarele care activează pe rute dintre localitățile rurale și cele urbane au termenul de exploatare mai mare decât cel aprobat pentru importul de autocare.

Peste 60% din autocare care activează au termenul depășit de exploatare. Unele autocare care ar trebui să fie prezentate drept muzeu, anul fabricării 1970-1980, prestează servicii contra cost de călători și pun viața cetățenilor în pericol, despre condiții inumane de circulație o pot spune călătorii.

Cum poate sa se modernizeze domeniul transportului de călători dacă piața este monopolizata, curse noi nu se mai deschid timp de 3 ani și nu este stabilită o limită pentru exploatarea autocarelor?

Am elaborat un proiect de lege, am discutat prevederile cu mai mulți specialiști din domeniu, săptămâna viitoare vom avea din nou consultări. Unica soluție pentru modernizarea transportului de calatori este expunerea curselor la concurs public o dată la trei ani, reducerea termenului prevăzut între curse și limitarea treptată a termenului de exploatare a autocarelor.

La deservirea rutelor de călători, mai mulți agenți economici sau gândit doar la bani și mai puțini la condițiile călătorilor”, se arată într-o postare pe Facebook.

unimedia.info

0