861

Opinie: ACUM va abandona ideea procurorului străin pentru a nu se certa cu PSRM

Politologul Dionis Cenuşă este de părere că cel mai probabil, Blocul ACUM va abandona ideea procurorului străin pentru a nu se certa cu PSRM, întrucât Igor Dodon a declarat că nu va accepta numirea unui procuror european, aşa cum îşi doreşte ACUM.

Cu toate acestea, Cenuşă spune că totuşi, trebuie căutată o soluţie pentru a angaja experţi străini în funcţii publice în Republica Moldova.

Politologul consideră că opoziţia preşendintelui Dodon are în spate o istorie, deoarece anume el a sugerat ca funcţionarii de demnitate din republica Moldova trebuie să aibă doar cetăţenie moldovenească. „În acest fel, el se pronunţă contra răspândirii cazurilor de redobândire a cetăţeniei române”, declară Dionis Cenuşă.

De asemenea, mai spune expertul, este necesară o dezbatere publică privind raţionalitatea de a invita specialişti străini pentru a reforma instituţiile din ţară.

Amintim că şeful statului a declarat că nu va fi acceptat un procuror european în fruntea Procuraturii Generale. Acesta nu este împotrivă dacă există persoane străine în calitate de consultanţi, dar în funcţiile-cheie trebuie să se afle cetăţeni ai Republicii Moldova, spune Dodon.

hotnews.md

0