1313

Unii studenți de la ASEM vor primi la absolvire și diploma ASE București

Studenții înmatriculați la Facultatea Relații Economice Internaționale (REI) a Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) vor primi la finalul studiilor două diplome: una eliberată de către instituția gazdă și alta europeană, emisă de Academia de Studii Economice București. Acest lucru va fi posibil datorită unui acord de colaborare dintre cele două instituții de învățământ superior, transmite MOLDPRES.

Studenții înmatriculați la acest program vor studia primii doi ani la ASEM, iar al treilea an la București. ASE București va oferi cazare gratuită studenților din Republica Moldova. Mai mult, studenții care vor înregistra performanțe înalte la studii vor putea beneficia de bursa oferită de statul român, inclusiv din primul an de studii.

Decanul Facultății de Relații Economice Internaționale, Rodica Crudu a afirmat că principalul obiectiv al programelor comune cu diplomă dublă este de a oferi studenților șansa să beneficieze de studii de calitate europeană, acasă, în Republica Moldova, de cursuri predate atât de profesori din ASEM, cât și de la ASE București.

Fiecare student din Republica Moldova participant la acest program va avea doi coordonatori pentru elaborarea tezei de licență (unul din RM și altul din România). Susținerea tezei de licență va avea loc la ASE București, în fața unei comisii mixte, formată din profesori de la ambele instituții de învățământ.

moldpres.md

0