1285

În capitală vor fi implementate acțiuni pentru protejarea populației de caniculă

În zilele cu temperaturi caniculare, străzile capitalei vor fi stropite cu apă, iar pasagerii autobuzelor și troleibuzelor vor primi apă potabilă la solicitare. Acțiunile sunt desfășurate pentru a proteja populația de efectele caniculei, transmite MOLDPRES.

Astfel, în dimineața zilei de marți, 2 iulie, între orele 04:00-07:00, au fost stropite 25 de străzi principale din centrul urbei, bulevardele principale din sectoare și arterele unde circulă transportul public. Intervenția va fi reluată în intervalul orelor 12:00-15:00.

Potrivit Primăriei capitalei, acțiuni similare vor fi desfășurate pe parcursul zilei și în zonele publice din capitală, în special, vor fi stropite aleile pietonale din parcuri și scuaruri. Tot aici este asigurată funcționarea fântânilor arteziene existente.

De asemenea, în perioada caniculară, în unitățile de transport public municipal de pasageri, dotate cu sisteme de condiționare a aerului - troleibuze și autobuze, instalațiile respective sunt puse în funcțiune, iar pasagerilor li se oferă apă potabilă, la solicitare.

Pe timp de caniculă, specialiștii recomandă populației să consume cel puțin doi litri de apă pe zi, să consume fructe și legume proaspete și să evite băuturile alcoolice și carbogazoase. Totodată, oamenii sunt îndemnați să poarte haine de culoare deschisă, din fibre naturale și să evite scăldatul în bazinele cu apă stătătoare.

moldpres.md

0