697

În acest weekend marcăm Noaptea Europeană a Muzeelor

La data de 18 mai, în cadrul evenimentului ”Ziua Internațională a Muzeelor”, care are loc sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, muzeele din capitală vă invită să călătoriți în timp și spațiu prin vizitarea expozițiilor istorice, naturale și a celor artistice, vernisate la Chișinău în această perioadă.

În fiecare an, Ziua internațională a Muzeelor are un generic, iar în 2019 evenimentul genericul evenimentului este: ”Conexiuni intermuzeale: noi abordări, noi provocări”.

La eveniment vor participa toate muzeele de stat, printre care Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Național de Arte al Moldovei, care pregătesc diverse programe culturale pentru acest eveniment.

„Motivul pentru care vreau să vă anunț că ne mândrim cu activitatea muzeelor este faptul că, dacă în anul 2016 muzeele au avut un număr de 271 393 de vizitatori, în 2018 cifra a crescut până la 620 000 de vizitatori și cred că dublarea acestei cifre se datorează inclusiv și unei serioase promovări a Zilei Internaționale a Muzeelor și a Nopții Europene a Muzeelor, care au devenit o atracție pentru cetățenii Republicii Moldova: pentru părinți cu copii, pentru elevi, tineri și pentru oamenii de toate vârstele care își pot găsi aici lucruri care îi interesează”, a declarat ministra în exercițiu a Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, programul de lucru al muzeelor de stat va fi prelungit până la ora 24:00, iar intrarea va fi liberă.

tv8.md

0