773

Liderii Uniunii Europene aprobă amânarea Brexit până pe data de 31 octombrie 2019

PE SCURT

Liderii Uniunii Europene şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au acceptat joi amânarea Brexit până pe data de 31 octombrie 2019, a anunţat Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la finalul unui summit extraordinar al Consiliului European.

Pe lângă amânarea Brexit până pe 31 octombrie, liderii europeni au stabilit o evaluare a situaţiei în luna iunie, pentru a determina dacă este cazul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană chiar pe 30 iunie, data solicitată iniţial de premierul britanic Theresa May, informează surse diplomatice, citate de cotidianul The Guardian.

PE LUNG

Premierul britanic Theresa May a declarat că îşi doreşte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând posibil, explicând că liderii UE au acceptat că Regatul Unit ar putea părăsi Blocul comunitar chiar înainte de luna octombrie, în cazul ratificării acordului de Brexit.

„Cred în continuare că trebuie să părăsim UE, cu un acord, cât mai curând posibil. Şi în mod vital, UE a fost de acord că amânarea poate lua sfârşit odată cu ratificarea acordului de retragere – ceea ce a fost principala mea solicitare către ceilalţi lideri”, a declarat May, într-o conferinţă de presă după summitul extraordinar al Consiliului European, desfăşurat miercuri seară la Bruxelles, informează cotidianul The Guardian.

moldova.org

0