809

Cauciucurile uzate vor fi depozitate pe un teren special

Primăria Chişinău va identifica un teren destinat cauciucurile uzate din capitală. O cerere în acest sens a fost făcută de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Edilul a solicitat pretorilor de sector să monitorizeze lucrătorii de la vulcanizare, care îşi scot în drum anvelopele folosite. Aleşii locali au menţionat că pentru depozitarea cauciucurilor nu va trebui să se perceapă nici o taxă, iar administratorii vulcanizărilor vor trebui doar să se preocupe de transportarea acestora. Potrivit şefului de la Spaţii Verzi, în ultimele patru zile, când s-au făcut lucrări de salubrizare a zonei din preajma lacului Albişoara, au fost evacuate două remorci de anvelope uzate, relatează trm.md.

„Solicităm agenţilor economici să nu le mai arunce sau să le lase în faţa unităţilor pe care le au de vulcanizare să oferim noi o platformă, unde ele pot fi depozitate gratuit, după noi vom lua decizia, dacă este un agent economic care le reciclează, atunci vom merge acolo să le reciclăm”, a spus primatul interimar, Ruslan Codreanu.  

„Nu ne-am isprăvit în doua zile, am lucrat patru zile, s-au evacuat în jur de 28 de rute de tot felul de gunoi, printre care două remorci pline de anvelope, nu mai spun de sticle de plastic. Dacă prelungim aşa peste o lună de zile trebuie să revenim iar la salubrizarea lacului”, a declarat şeful de la Spaţii Verzi, Sergiu Carp.

hotnews.md

0