704

Air Moldova anulează zborurile pe ruta Chișinău-Istanbul în zilele de 5 și 6 aprilie

Zborurile Air Moldova pe ruta Chișinău-Istanbul din datele de 5 și 6 aprillie 2019 (9U 745/6) au fost anulate. Anunțul a fost făcut de companie pe pagina de Facebook.

Anularea s-a produs din cauza operațiunilor de deschidere și mutare a zborurilor tuturor companiilor aeriene de la Aeroportul Ataturk spre noul Aeroport Internațional care se deschide la Istanbul.

„Pasagerii vor fi contactați și vor primi asistență din partea companiei conform opțiunilor disponibile în astfel de situații”, promite compania. 

Aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, al cincilea ca mărime din Europa, își închide porțile şi va transfera ştafeta către noul Istanbul Airport.

Încă de la început, instalaţiile noului aeroport vor avea capacitatea teoretică de a gestiona 80 de zboruri pe oră (40 de decolări şi 40 de aterizări), ceea ce va permite un număr de maxim 2.000 de zboruri pe zi, o cifră clar mai mare decât recordul de 1.500 de zboruri pe zi al actualului aeroport Ataturk.

Dacă în prezent aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul este tranzitat de peste 60 de milioane de pasageri pe an, noul aeroport aspiră să ajungă la 90 de milioane de pasageri în 2019 pentru ca în cursul unui deceniu să ajungă la o capacitate de 200 milioane de pasageri pe an.

agora.md

0