1723

Uniunea Europeană oferă burse de studii pentru elevii din Moldova

O nouă ediție a programului de burse pentru elevi din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina a fost lansat pe 1 martie. Pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 16-17 ani, care doresc să își aprofundeze cunoștințele în legătură cu Europa și Uniunea Europeană.

Programul de burse este finanțat de Uniunea Europeană. Acesta urmeze să sprijine treizeci și cinci dintre cei mai buni elevi din cele șase țări, în vederea obținerii unei Diplome de Bacalaureat Internațional (IB) de înaltă calitate, recunoscute pe plan internațional, cu specializare în domeniul studiilor europene. Programul Școlii Europene a Parteneriatului Estic este asigurat de New School din Tbilisi, Georgia, care oferă un curs academic de doi ani, începând cu anul universitar 2019-2020.

Acest program unic combină excelența academică a IB cu un învățământ specializat inspirat de sistemul Școlilor Europene. Elevii selectați vor urma cursuri într-un mediu multilingv și multicultural, care le va permite să extindă înțelegerea lor asupra Europei și Uniunii Europene și să își aprofundeze cunoștințele despre limbile, literatura şi istoria Europei. Elevii vor avea, de asemenea, acces la un program extra-curricular vast și vor avea șansa de a participa la conferințe de nivel înalt pe teme legate de UE.

Școala Europeană a Parteneriatului Estic a fost înființată datorită eforturilor Uniunii Europene și a țărilor partenere în vederea consolidării oportunităților educaționale și schimburilor interregionale pentru tinerii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Elevii interesați trebuie să își depună cererile pe pagina www.eapeuropeanschool.eu până pe 18 martie 2019, ora 12:00 (la prânz, UTC +4:00). Procesul de selecție va include teste scrise și interviuri pentru candidații selectați. Lista beneficiarilor de burse pentru anul universitar 2019-2020 va fi anunțată până la sfârșitul lunii mai 2019.

Pentru mai multe informații:

Vizitați site-ul: www.eapeuropeanschool.eu

Pentru întrebări, trimiteți un e-mail la adresa euscholarship@newschoolgeorgia.com sau apelați la: + 995 32 225 70 06 (telefon fix).


diez.md

0